Οι Ευρωπαίοι στη γραμμή του ΔΝΤ για περικοπές συντάξεων στην Ελλάδα

Gazzetta team
Οι Ευρωπαίοι στη γραμμή του ΔΝΤ για περικοπές συντάξεων στην Ελλάδα
Εφ'όλης της ύλης συνάντηση, με έμφαση στην πορεία διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αλλά και την διαχείριση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών, έχει σστις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολαντ.

Ο κ. Τσίπρας αναμένει να επαναλάβει στους συνομιλητές του τη σημαία να προχωρήσει γρήγορα η αξιολόγηση, προκειμένου να μην διαταραχθεί η εύθραυστη ισορροπία της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο η πίεση αυξάνεται προς την Αθήνα για περικοπές στις συντάξεις και πλέον οι Ευρωπαίοι βρίσκονται στη γραμμή του ΔΝΤ.

Το ενδεχόμενο να χρειαστούν περικοπές στις συντάξεις άφησε χθες ανοικτό ο πρόεδρος του Eurogroup, κ. Γ. Ντάισελμπλουμ. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κ. Μ. Ντράγκι, επισήμανε τις ανησυχίες που υπάρχουν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, κ. Ζ. Γκάμπριελ, ζήτησε την ελάφρυνση του χρέους, εφόσον η Ελλάδα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, κ. Γ. Δραγασάκης, υποστήριξε ότι μέχρι τον Ιούλιο θα έχει ολοκληρωθεί το 80% του μνημονίου και στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασιστεί η ελάφρυνση του χρέους.

Η Αθήνα θέλει να επιστρέψουν οι επικεφαλής της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα αλλά πλέον αυτό το σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Πηγή: newsbeast.gr