Οι επιστημονικείς φορείς ακύρωσαν την ομιλία Κατρούγκαλου

Gazzetta team
Οι επιστημονικείς φορείς ακύρωσαν την ομιλία Κατρούγκαλου
Θα γινόταν στο «Μεγάλη Βρετάνια» έξω από το οποίο συγκεντρώθηκαν οι διαδηλωτές.
Η συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει να κάνουν έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία ακύρωσε την ομιλία του υπουργού Εργασίας, Γ.Κατρούγκαλου σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Η κινητοποίηση, ωστόσο, των επιστημονικών φορέων έξω από το κεντρικό ξενοδοχείο θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Οι πρόεδροί των φορέρων συνεδρίασαν τη Δευτέρα στα γραφεία της Ένωσης Χημικών και αποφάσισαν να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην επιστολή θα καταγγέλλουν το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ως «φορολογικό και άκρως αντιαναπτυξιακό».

Την Τετάρτη προχώρησαν σε διαμαρτυρία και συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο Χολαργό. Οι εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Μεταφορών Παναγιώτη Σγουρίδη και τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πέτη Πέρκα και τους εξέθεσαν το σύνολο των αντιρρήσεων για το νέο ασφαλιστικό.

Κατά την παράσταση διαμαρτυρίας ζητήθηκε τόσο από τον υφυπουργό, όσο και από τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, να τοποθετηθούν δημοσίως απέναντι στο προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, σύμφωνα και με τις απόψεις που είχε ο υπουργός ως Πρόεδρος του ΤΕΕ.

Να σημειωθεί ότι οι επιστημονικοί φορείς εμμένουν στη θέση τους για απόσυρση του συγκεκριμένου σχεδίου και ζητούν την έναρξη διαλόγου υπό την προϋπόθεση ότι θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση αναλογιστική μελέτη.


Πηγή: tovima.gr