ΥΠΟΙΚ: Εισφορά 10% και σκέψεις για επιβαρύνσεις αναδρομικά

Gazzetta team
ΥΠΟΙΚ: Εισφορά 10% και σκέψεις για επιβαρύνσεις αναδρομικά
Η κυβέρνηση φέρεται να επιμένει και στην αύξηση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος ακόμη και στο 60%.

Έκτακτη εισφορά, με ανώτατο συντελεστή 10% από 8% σήμερα, προβλέπει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με Τα Νέα, το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος, το οποίο στοχεύει στην είσπραξη πρόσθετων εσόδων 550 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις στο οικονομικό επιτελείο ακόμη και για εφαρμογή αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2015 των αλλαγών στην φορολογική κλίμακα.

Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση, αλλάζει και η δομή της έκτακτης εισφοράς, ώστε να επιβάλλεται σε κλιμάκια εισοδήματος, και όχι στο σύνολο, με βάση τον υψηλότερο συντελεστή. Η κυβέρνηση φέρεται να επιμένει και στην αύξηση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος ακόμη και στο 60%

Εξάλλου, σύμφωνα με την Καθημερινή παρά τα φορολογικά μέτρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση από τον Ιούλιο, τα συνολικά έσοδα από άμεσους και έμμεσους φόρους το 2015 είναι μειωμένα κατά 610 εκατ. ευρώ συγκριτικά με το 2014. Σε σχέση με τους αρχικούς στόχους υπολείπονται κατά 3,5 δισεκ. ευρώ, οπότε αναζητούνται έξτρα έσοδα για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό.

Πηγή: skai.gr