Συνελήφθη 48χρονος στο Μαρούσι για 89 κλοπές σε βάρος κούριερ

Gazzetta team
Συνελήφθη 48χρονος στο Μαρούσι για 89 κλοπές σε βάρος κούριερ
Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, 48χρονος που κατηγορείται για κλοπές σε βάρος οδηγών-υπαλλήλων εταιρειών courier.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής κατ’ εξακολούθηση καθώς και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα και κατόπιν αξιολόγησης όλου του προανακριτικού υλικού που συλλέχθηκε, από διάφορες περιπτώσεις κλοπών από οδηγούς courier, εντοπίσθηκε ο 48χρονος στο Μαρούσι την στιγμή που επιχειρούσε να παραβιάσει μπαγκαζιέρα μοτοσυκλέτας εταιρείας courier, την οποία ο οδηγός-διανομέας είχε σταθμεύσει, προκειμένου να κάνει διανομή δεμάτων-φακέλων.

Συγκεκριμένα, ο δράστης από τον Μάιο του 2015, κινούνταν με μοτοσυκλέτα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εντόπιζε μοτοσυκλέτες εταιρειών courier, τις οποίες ακολουθούσε έως ότου σταθμεύσουν. Στη συνέχεια, εκμεταλλευόταν την ολιγόλεπτη απουσία του οδηγού και παραβίαζε τη μπαγκαζιέρα από την οποία αφαιρούσε δέματα και φακέλους.

Από τη σωματική και την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων διαρρηκτικά εργαλεία και μικροποσότητα κοκαΐνης.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί ογδόντα εννέα περιπτώσεις κλοπών από υπαλλήλους-οδηγούς εταιρειών courier, σε διάφορες περιοχές της Αττικής ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις.

Επιπλέον, ο 48χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για τέλεση πλήθους παρόμοιων αδικημάτων, εκτίοντας ποινή φυλάκισης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Πηγή: newsbeast.gr