Τόσκας: Ακροδεξιοί οι μπροστάρηδες των επεισοδίων

Gazzetta team
Τόσκας: Ακροδεξιοί οι μπροστάρηδες των επεισοδίων
Βγήκε χωρίς αντίλογο στο δελτίο της ΕΡΤ για να πει τις απόψεις του για όσα συνέβησαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Στην ίδια «γραμμή» και ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Να κάνει «μάθημα» στους αγρότες για το πώς θα κάνουν τη διαμαρτυρία τους επιχείρησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Νίκος Τόσκας μετά τα όσα συνέβησαν νωρίτερα έξω από το κτήριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Χωρίς αντίλογο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη βγήκε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και απευθυνόμενος στους αγρότες χαρακτήρισε τα επεισόδια ως «απαράδεκτα» και τους «συμβούλεψε» ότι «έτσι δεν γίνονται οι κοινωνικοί αγώνες».

«Εμείς προσβλέπουμε σε ένα κλίμα ήρεμο για να διαφυλαχθεί το δημοκρατικό δικαίωμα της διαδήλωσης αλλά και να διαφυλαχθούν όσα πρέπει να διαφυλαχθούν» συμπλήρωσε ο κ. Τόσκας.

Πρόσθεσε, δε ότι «σαν δείγμα καλής θέλησης δεχθήκαμε ένας μικρός αριθμός τρακτέρ από τη Νίκαια να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες εφόσον το κλίμα είναι ήρεμο».

Όπως ανακοίνωσε στα επεισόδια έγιναν τέσσερις συλλήψεις ενώ τραυματίστηκαν και δέκα αστυνομικοί, δύο εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

«Η αστυνομία έχει σχεδιασμό που ήδη υλοποιείται. Από εκεί και πέρα θα διαφυλαχθεί το κέντρο και οι διαδηλώσεις και πιστεύω ότι στο τέλος θα έχουμε έναν απολογισμό ηρεμίας που θα οδηγεί στην επόμενη ημέρα» κατέληξε ο υπουργός.

Σε νεώτερες δηλώσεις του, μάλιστα, μετά τα επεισόδια στο Χαϊδάρι ο Νίκος Τόσκας επανέφερε το επιχείρημα ότι στις συγκεντρώσεις πρωτοστατούν ακροδεξιοί δηλώνοντας στο ΣΚΑΪ ότι «στο Χαϊδάρι πρωτοστατούν ακροδεξιά στοιχεία που προσπαθούν να παρασύρουν τους αγρότες και να αποτρέψουν τη συγκέντρωση των αγροτών».

Βαγγέλης Αποστόλου: Τα επεισόδια αμαυρώνουν τον αγώνα των αγροτών

«Οι σκηνές είχαν στόχο να αμαυρώσουν τον αγώνα των αγροτών» δήλωσε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κύριος Αποστόλου προσέθεσε ότι το υπουργείο υπέστη ζημίες αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί εργαζομένων και ότι οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών πρέπει να απομονώσουν και να καταδικάσουν ακραίες συμπεριφορές.

Τέλος επεσήμανε ότι «είναι κρίμα γιατί στην ιστορία του αγροτικού κινήματος της χώρας μας προστίθενται μαύρες σελίδες. Εμάς ο δρόμος μας είναι αυτός του διαλόγου και τον έχει ανοίξει ο πρωθυπουργός».

Πηγή: protothema.gr