Στα άκρα οι αγρότες, κλείνουν επ' αόριστον τα Τέμπη

Gazzetta team
Στα άκρα οι αγρότες, κλείνουν επ' αόριστον τα Τέμπη
Από σήμερα το μεσημέρι κόβουν την Ελλάδα στα δύο στο ύψος των Τεμπών - Κλειστά επ' αόριστον τα διόδια Μαλγάρων και ο Ισθμός Κορίνθου - Βούλγαροι οδηγοί έσπασαν το μπλόκο στον Προμαχώνα τα ξημερώματα - Προετοιμάζουν την «κάθοδο των τρακτέρ» στην Αθήνα.

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών, από σήμερα στις 12 το μεσημέρι αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αγρότες του εκεί μπλόκου σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο την στάση τους. Μετά την συγκεκριμένη απόφαση, η κοιλάδα παρέμεινε εν τέλει ανοιχτή το βράδυ της Δευτέρας- ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να κλείσει στις 9 μ.μ.- και θα κλείσει οριστικά το μεσημέρι της Τρίτης.

Στο μεταξύ οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών που μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών έδωσαν τη Δευτέρα στην δημοσιότητα συγκεκριμένες προτάσεις -με βασικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, δηλώνουν ανοιχτοί στον διάλογο με βάση τις προτάσεις που κατέθεσαν και υποστηρίζουν ότι δεν θα κατέβουν στο συλλαλητήριο της Παρασκευής. Παράλληλα, αντιπροσωπεία τους οδεύει προς τον Προμαχώνα όπου, σήμερα στη μία το μεσημέρι, υπάρχει προγραμματισμένη πανελλαδική συνάντηση μπλόκων. Εκεί, σκοπεύουν να παρουσιάσουν προς του εκπροσώπους των μπλόκων που θα συμμετάσχουν και το κείμενο με τις τεκμηριωμένες -όπως τις χαρακτηρίζουν- προτάσεις τους, τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό όσο και για το κόστος παραγωγής, που έδωσαν χθες στην δημοσιότητα και αποτελούν προϊόν συνεργασίας και με το μπλόκο των Μικροθηβών.

Στόχος είναι οι προτάσεις αυτές να τύχουν της έγκρισης και λοιπών μπλόκων που θα τις υπογράψουν. Αύριο το κείμενο θα σταλεί προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ο οποίος είναι και ο βασικός αποδέκτης αλλά και προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα και οι αγρότες αναμένουν από τους αποδέκτες να μελετήσουν τις προτάσεις τους και να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, η πρόταση της καθόδου στην Αθήνα την Παρασκευή δεν τυγχάνει καθολικής αποδοχής, με τα επιχειρήματα να ποικίλουν μεταξύ των διαφωνούντων. Κάποιοι μιλούν για «ξεπούλημα του αγώνα και ξεφούσκωμα», άλλοι ζητούν την κάθοδο στην αρχή ή στο μέσον της ερχόμενης εβδομάδας και κάποια τρίτη μερίδα αγροτών υποστηρίζουν ότι «η δύναμη είναι στα μπλόκα και αρκεί ένα μπλάκ άουτ σε όλα τα κομβικά σημεία της χώρας».

Οι αγρότες από 68 μπλόκα που μετείχαν στην σύσκεψη της Νίκαιας, εν τούτοις δηλώνουν αποφασισμένοι για την μεγάλη κινητοποίηση, ενώ ήδη αντιπροσωπεία τους έρχεται σήμερα στην Αθήνα, όπου σε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα θα καθοριστεί η συντεταγμένη κάθοδός τους στην Αθήνα. Στα σχέδιά τους είναι ένα ιδιότυπο «μπλόκο» στο Σύνταγμα, τουλάχιστον για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Συνολικά, οι αγρότες έχουν στήσει 135 μπλόκα σε όλη τη χώρα, αριθμός ενδεικτικός της μαζικότητας των κινητοποιήσεων/

Πάντως ανώτατες κυβερνητικές πηγές από την Τεχεράνη μάλιστα, όπου βρισκόταν και ο πρωθυπουργός, επιχείρησαν χθες να υποβαθμίσουν την σημασία που έχουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις ξεκαθαρίζοντας στην ουσία ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ούτε φοβάται τις επιπτώσεις από αυτές τις αντιδράσεις. Μάλιστα επέκριναν ευθέως τους αγρότες ότι δεν υπολογίζουν τη συνολική κοινωνική ανάγκη. «Είναι εξαιρετικά εγωιστικό αυτό που κάνουν οι αγρότες, ενώ τους λέμε ελάτε στο διάλογο και δεν έρχονται. Η πρόταση νόμου δεν αφορά μόνο αυτούς, αλλά όλη την κοινωνία, τον άνεργο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, δεν έχουν φωνή αυτοί;» αναρωτήθηκε με νόημα κυβερνητικός παράγοντας, προσθέτοντας ότι «ειδικά οι αγρότες ευνοούνται από αυτό» και διαμηνύοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα να δώσουμε». Η ίδια ανώτατη κυβερνητική πηγή τόνισε δε: «Δεν ανησυχώ για τους αγρότες, αλλά για το προσφυγικό, την αξιολόγηση, την πορεία της οικονομίας, για το πώς προχωρήσουμε στην ανάπτυξη μέσα από μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική».


Η εικόνα στα μπλόκα - Ένταση στον Προμαχώνα

Κλειστό παραμένει για όγδοη ημέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά υπερβαίνει τα 30 χλμ. Τα ξημερώματα σημειώθηκε ένταση, όταν Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών έσπασαν το μπλόκο. Λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τον Σκάι, τέσσερις οδηγοί φορτηγών με βουλγάρικες πινακίδες πέρασαν στην πλευρά της Βουλγαρίας πατώντας ξαφνικά γκάζι, διανύοντας μία απόσταση δύο χιλιόμετρων από το σημείο όπου ήταν σταθμευμένα τα οχήματά τους μέχρι τα σύνορα, σπάζοντας μάλιστα τις προστατευτικές μπάρες του τελωνείου.

Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και ένας πέμπτος οδηγός, ωστόσο τον σταμάτησε η Αστυνομία επί ελληνικού εδάφους και προσήχθη. Η βουλγαρική Αστυνομία πήρε τα στοιχεία των υπολοίπων τεσσάρων, που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα. Σύμφωνα με τους αγρότες, τα φορτηγά πέρασαν με τόσο μεγάλη ταχύτητα, που παραλίγο να σημειωθούν τραυματισμοί. Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει ένταση μεταξύ αγροτών, οδηγών φορτηγών και της αστυνομίας. Το κομβόι των φορτηγών που περιμένουν να περάσουν τα σύνορα αρχίζει περίπου δύο χιλιόμετρα πριν από το μπλόκο.

Το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, παραμένει κλειστό τουλάχιστον μέχρι σήμερα το πρωί στις 11.

«Με ανοιχτούς δρόμους θα αποκλείσουμε το αεροδρόμιο "Μακεδονία" από τις 12:00 έως και τις 22:00» δήλωσε το μέλος της συντονιστικής στο μπλόκο της αερογέφυρας Θέρμης Δημήτρης Παπαδάκης, και εξήγησε: «Θα ανέβουμε πάνω στην αερογέφυρα Θέρμης με τα τρακτέρ και θα την κλείσουμε, ενώ το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια θα φρακάρει τον δρόμο και το μπλόκο στο αεροδρόμιο θα κλείσει τη διασταύρωση στο "Μακεδονία". Δεν θα αφήσουμε να περάσει κανείς, παρά μόνον ασθενοφόρα και περιστατικά που χρήζουν ιατρικής κάλυψης. Υπάρχει είσοδος για το αεροδρόμιο από το καζίνο, που βρίσκεται δίπλα. Ζητάμε κατανόηση από τον αστικό πληθυσμό. Αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας και το δικαίωμά μας να μείνουμε στην ελληνική ύπαιθρο».

«Κλειστό» θα παραμείνει και το Δερβένι στο χρονικό διάστημα 10:00-15:00, ενώ έως τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία ένα ρεύμα και στις δύο πλευρές, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής, Θόδωρο Χατζητομάρη. Ο ίδιος επισημαίνει ότι άνδρες από το μπλόκο θα μεταβούν με τρακτέρ στην εφορία και σε υποκατάστημα τράπεζας στον Λαγκαδά, προκειμένου να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη περίπου μιας ώρας.

Στον νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο. Είναι δυναμικότητας συνολικά άνω των 600 αγροτικών οχημάτων και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι, των οποίων το ένα όχημα ισούται με τρία τρακτέρ. Όπως ενημέρωσε ο συντονιστής του μπλόκου στο κόμβο Μουδανιών, Βαγγέλης Μισαηλίδης, τα τρακτέρ κλειδώθηκαν μπροστά στην εφορία Μουδανίων, την οποία θα αποκλείσουν και σήμερα από την έναρξη του ωραρίου των εργαζομένων στην υπηρεσία έως τη λήξη του.

Υπό κατάληψη από τις 20/1 βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ. Κλειστή μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα παραμείνει η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας. «Θα αφήσουμε ανοιχτά λίγες ώρες και μετά θα κλείσουμε και πάλι τουλάχιστον έως αργά το βράδυ» δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής, Γιάννης Παναγής.

Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα, στα τελωνεία των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ και στη Δοϊράνη, στο μεν πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός για τις ώρες 13:00-15:00 και 20:00-22:00, ενώ στο δεύτερο η διέλευση θα παραμείνει αποκλεισμένη τις ώρες 18:00-22:00.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, ο αποκλεισμός ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής και θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή.

Σε αποκλεισμό βρίσκεται σήμερα για ένατη ημέρα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία) καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας από τις 16:00. Η δύναμη στο μπλόκο υπερβαίνει τα 400 τρακτέρ.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κινητοποιήσεις και κλείσιμο διεύλευσης στους κόμβους: Μελισσίου (17:00-22:00), Μαυροβουνίου Πέλλας (17:30-21:00), Μεσημερίου (17:30-21:00), Αλυσίδας Βεγορίτιδας (12:00-14:00 και 17:30-21:00), Αψάλου 17:00-21:00) και Γυψοχωρίου (17:00-17:30).

Σημειώνεται ότι στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο αποκλεισμός που αποφασίστηκε είναι 24ωρος, από τις 10:00 το πρωί. Επιπλέον συζητείται το ενδεχόμενο αποκλεισμού και του παράδρομου στη γέφυρα Τσικαρλί, όπως και η ενδυνάμωση του τελωνείου των Ευζώνων.

Πολύωρους αποκλεισμούς πραγματοποιούν οι οδηγοί περισσοτέρων των 550 τρακτέρ στο μπλόκο της Χαλκηδόνας.

Στον νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Δημαλή, θα γίνει αποκλεισμός δρόμων το βράδυ.

Στον κόμβο Αντιγίνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στις 12:00 λήγει ο 24ωρος αποκλεισμός.

Τέλος, το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί εννέα μπλόκα, σύμφωνα με τον γενικό συντονιστή, Δημήτρη Μόσχο έχει ως εξής: Στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, και Νίκης, με την πΓΔΜ, 10:00-23:00 και 11:00-23:00, στα Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 13:00-15:00 και στα δύο ρεύματα, στη Νεάπολη Τσοτυλίου 14:00-16:00 και 18:30-20:00, στο Άργος Ορεστικού, κάθετα στην Εγνατία, στο ρεύμα προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:00-18:30, αντίστοιχα σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη. Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης ο αποκλεισμός θα διαρκέσει από τις 12:00 έως και τις 14:00.

Ανοικτή μόνο για δύο ώρες, από 12:00-14:00, θα μείνει σήμερα η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, αφού οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο, αποφάσισαν να την κλείσουν από τις 14:00 σήμερα έως τις 12:00 αύριο. Επίσης, οι αγρότες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Παρασκευή και, όπως ανακοίνωσαν, θα μεταβούν στην πρωτεύουσα με τρακτέρ και λεωφορεία. Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε, στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης της Αιτωλοακαρνανίας, με σκοπό τον συντονισμό των δράσεων κατά του νομοσχεδίου για το φορολογικό και ασφαλιστικό. Επίσης, στην Αιτωλοακαρνανία, από τις 12:00 σήμερα έως τις 15:00, αγρότες από την περιοχή της Ναυπάκτου και της Δωρίδας θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιτέας, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου. Ακόμη, αγρότες από την περιοχή του Μεσολογγίου θα κλείσουν από τις 17:00 έως τις 20:00 την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στην γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

Στο μεταξύ, στην Αχαΐα αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του κόμβου της Κάτω Αχαΐας αναμένεται να μεταβούν στην Πάτρα στις 10 το πρωί, προκειμένου να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Γ. ΔΟΥ και του ΟΠΕΚΕΠΕ. Επίσης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, αγρότες αναμένεται να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, από τις 16:00 έως τις 22:00. Στην Αιγιάλεια, αγρότες θα κλείσουν από τις 8 το βράδυ και για δύο ώρες τη νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, ενώ μέλη επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων, αναμένεται να κλείσουν, από τις 7 το απόγευμα, έως τις 9 το βράδυ, την παλαιά εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος της γέφυρας του Μεγανίτη.

Στην Ηλεία, αγρότες παραμένουν στα μπλόκα επί της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους Κουρτεσίου, Μαραθιάς και Αγίου Γεωργίου ενώ και σήμερα έχουν προγραμματίσει να κλείσουν, από τις 12 το μεσημέρι και για έξι ώρες την εθνική οδό, στο ύψος του Κουρτεσίου.

Το απόγευμα συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων της Πελοποννήσου στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, για να καθορίσουν τη στάσης τους, ενόψει της συγκέντρωσης που προγραμματίζεται στην Αθήνα την Παρασκευή και για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Στην Κορινθία, η νέα εθνική οδός είναι κλειστή για πάνω από δύο εβδομάδες και σήμερα οι αγρότες θα κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο Καλαμάκι, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Σημειώνεται ότι όταν είναι κλειστή και η παλαιά εθνική οδός, η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το χωριό Καλαμάκι Κορινθίας.


Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου, οι αγρότες της Αρκαδίας θα κλείσουν στα διόδια Νεστάνης από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα απόψε και για όσο είναι κλειστός ο αυτοκινητόδρομος, η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους μέσω Αχλαδόκαμπου.

Στην Αργολίδα, οι αγρότες θα μείνουν στα μπλόκα τους σε Δαλαμανάρα και Κουτσοπόδι με ανοικτούς δρόμους και στη Λακωνία, σήμερα οι αγρότες θα κλείσουν 6.00 το απόγευμα με 8.00 το βράδυ την γέφυρα του Ευρώτα στην εθνική οδό Σπάρτης - Τρίπολης. Όσο είναι κλειστή η γέφυρα Ευρώτα η κυκλοφορία για ΙΧ επιβατικά διεξάγεται από παράκαμψη 54 περίπου χιλιομέτρων, τμήμα του οποίου είναι χωματόδρομος από το χωριό Σκούρα, ενώ μεγάλα αυτοκίνητα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή Σπάρτη - Καστόρι - Λογγανίκος - Μεγαλόπολη.

Οι αγρότες της Άρτας θα κλείσουν τον δρόμο στο παλιό γεφύρι της πόλης σήμερα και την Τετάρτη για 12 ώρες, από τις 3 μετά το μεσημέρι έως και τις 3 μετά τα μεσάνυχτα.

Οι αγρότες στο Κομπότι της Άρτας κλείνουν το δρόμο 19:00 έως 24:00.

Οι αγρότες της Πρέβεζας έκλεισαν το δρόμο στον κόμβο του Λούρου 12:00-15:00 και 19:00-22:00.

Στην Ηγουμενίτσα συνεχίζουν τον αποκλεισμό της πύλης του λιμανιού για αναχωρήσεις εξωτερικού από 19:00-23:00.

Στα Ιωάννινα, οι κτηνοτρόφοι έχουν αποφασίσει να κλείσουν εκ νέου στο 12ο χιλιόμετρο την οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς, καθώς και τους παράδρομους από 19:00-23:00.

Στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια κλείνει 10:00-23:00 και 14:00-19:00, στα Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 13:00-15:00 και στα δύο ρεύματα, Νεάπολης Τσοτυλίου (14:00-16:00 και 18:30-20:00) στο Άργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στον δρόμο προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:00-18:30, καθώς επίσης σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη.

Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά αποφασίστηκε αποκλεισμός 10:00-22:00.

Στον κόμβο Αντιγίνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας αποφασίστηκε 24ωρος αποκλεισμός μέχρι σήμερα στις 12:00.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στα Τέμπη Λάρισας, από τη Δευτέρα (08-02-2016) και από ώρα 16.30 μέχρι την Τρίτη (09-02-2016) και ώρα 18.00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων που κινούνται από Αθήνα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, από τη χ/θ 365+477 (Κόμβο Γυρτώνης) μέχρι τη χ/θ 398+800 (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας).

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία, θα εκτρέπονται :

- ε ίτε α πό τον Α/ Κ Γυρτώνης (χ/θ 365+550 του Π.Α.Θ.Ε) θα κατευθύνονται προς την Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε στο ύψος του κόμβου Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500 του Π.Α.Θ.Ε),

- είτε μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Θεσσαλονίκης και θα εισέρχονται στη Εγνατία Οδό.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Λάρισας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 2410-683190, 2410-683169, 2410-683176, 2410-741453.

Επίσης, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στο 24ο χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης (διασταύρωση Αργυροπουλίου) , σήμερα Δευτέρα (08-02-2016) από ώρα 16.00 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, κατά τη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων, η κυκλοφορία θα διεξάγεται ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Κοζάνη:

- Όλα τα οχήματα που κινούνται στη νέα εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης με κατεύθυνση προς την Κοζάνη , θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Δελερίων και μέσω της επαρχιακής οδού Τυρνάβου – Δελερίων – Αργυροπουλίου, θα εισέρχονται ξανά στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος της διασταύρωσης Αργυροπουλίου.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λάρισα:
- Όλα τα οχήματα που κινούνται στη νέα εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης με κατεύθυνση προς τη Λάρισα , θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Αργυροπουλίου και μέσω της επαρχιακής οδού Αργυροπουλίου – Δελερίων – Τυρνάβου θα εισέρχονται ξανά στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος της διασταύρωσης Δελερίων.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Λάρισας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 2410-683190, 2410-683169, 2410-683176, 2410-741453, 24920-23333, 24930-22301.

Πηγή: protothema.gr