Σουηδία: Ισχυρή έκρηξη σε εμπορικό κέντρο (pic & vid)

Gazzetta team
Σουηδία: Ισχυρή έκρηξη σε εμπορικό κέντρο (pic & vid)
Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή - Στο σημείο έχουν σπεύσει ειδικές δυνάμεις του στρατού και της αντιτρομοκρατικής - Για παγιδευμένο αυτοκίνητο κάνουν λόγο οι αρχές

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού έχει τεθεί το κέντρο της Στοκχόλμης, στη Σουηδία, μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο Mood.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από τις δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ειδικές δυνάμεις του στρατού και της αντιτρομοκρατικής. Όπως αναφέρθηκε, η έκρηξη προήλθε από παγιδευμένο αυτοκίνητο παραπλεύρως του εμπορικού κέντρου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή, ενώ εκτοξεύτηκαν γυαλιά σε μεγάλη απόσταση. Οι πολίτες έχουν απομακρυνθεί και το τετράγωνο γύρω από το εμπορικό κέντρο έχει αποκλειστεί από τη σουηδική αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνες σε όλα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, επιστρατεύοντας τους ειδικούς σκύλους που διαθέτει.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, πρόκειται για εγκληματική ή τρομοκρατική ενέργεια, ενώ υπάρχει και ένας ύποπτος, ο οποίος εθεάθη να απομακρύνεται από το σημείο τρέχοντας, ελάχιστα λεπτά πριν την εκδήλωση της έκρηξης.

Όπως ενημέρωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στη Στοκχόλμη, τα ειδικά κλιμάκια συνεχίζουν την έρευνά τους, ενώ με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει, δεν υπάρχουν θύματα. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο τούνελ που βρίσκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο, ελέγχοντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ έχει απομονωθεί ένα όχημα.

Πηγή: protothema.gr