LIVE η πρώτη... μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή (vid)

Gazzetta team
LIVE η πρώτη... μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή (vid)
Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα διεξάγεται το απόγευμα στη Βουλή η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό.

Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διασταυρώσουν για πρώτη φορά τα «ξίφη» τους, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταγγέλλει δημοσιονομικό εκτροχιασμό το τελευταίο έτος, αποδίδοντας σε αυτόν τα σκληρά μέτρα που αναγκάζεται να λάβει τώρα η κυβέρνηση.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που θα πρέπει σύντομα να ψηφίσει το σχέδιο για το ασφαλιστικό, κόντρα στο «λαϊκό αίσθημα» που προκύπτει από τις κινητοποιήσεις διαφόρων επαγγελματικών ομάδων.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να καταδείξει σε όσους αντιδρούν στη μεταρρύθμιση -και κυρίως στους αγρότες- ότι τα μέτρα είναι αναγκαία καθώς το σύστημα βρίσκεται υπό κατάρρευση με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε «κλοιό» κινητοποιήσεων, δεν αποκλείεται, δε, να σηματοδοτήσει την πιθανότητα βελτιώσεων και για τους αγρότες, όπως αυτές που ανακοίνωσε στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός θα ρίξει εκ νέου το «γάντι» στον πρόεδρο της ΝΔ ζητώντας να ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι στη μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να σηκώσει το «γάντι», καταγγέλλοντας την κυβερνητική πρόταση και κάνοντας λόγο για υπέρμετρη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εν είδει υπερφορολόγησης.

Επιπλέον, θα περιγράψει με μελανά χρώματα το αποτέλεσμα των χειρισμών της κυβέρνησης στην οικονομία -εικάζεται ότι θα βάλει στο κάδρο και τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη-, και σε αυτό το πλαίσιο θα μιλήσει για δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας, αποδίδοντας εκεί το σκληρό σχέδιο για το ασφαλιστικό.

Εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει, δε, και πτυχές της πρότασης της ΝΔ για το ασφαλιστικό, η οποία καταρτίζεται το τελευταίο διάστημα.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη απόψε είναι να δώσει το στίγμα της αντιπολιτευτικής γραμμής που θα ακολουθήσει έναντι της κυβέρνησης, καθώς και να απαντήσει στην σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε κατά της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της εκδήλωσης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την Κυριακή, στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο.

Άλλωστε, πρόκειται για την πρεμιέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του και με δεδομένο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για το θέμα της συζήτησης στη Βουλή.

Αν συνεκτιμηθούν τα καλά ποσοστά που δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στη ΝΔ και η φθορά που υφίσταται η κυβέρνηση λόγω του ασφαλιστικού, θεωρείται αναμενόμενο πως οι τόνοι στη Βουλή απόψε θα είναι υψηλοί.

Πηγή: koolnews.gr