Τραμπ: Θα μπορούσα να πυροβολήσω κάποιον και δεν θα έχανα ούτε ψηφοφόρο

Gazzetta team
Τραμπ: Θα μπορούσα να πυροβολήσω κάποιον και δεν θα έχανα ούτε ψηφοφόρο
Για ακόμα μία φορά έφτασε στα όρια του αποδεκτού πολιτικού λόγου - Δείτε το βίντεο.

Ο επικρατέστερος διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων προκειμένου να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε το Σάββατο τη βεβαιότητα ότι μπορεί να ξεπεράσει τις προσπάθειες των αντιπάλων του να του αποσπάσουν την πρώτη θέση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα μπορούσε να σταθεί στην μέση της 5ης Λεωφόρου της Νέας Υόρκης «και να πυροβολήσει κάποιον» και παρ' όλ' αυτά να μη χάσει ούτε μια ψήφο.

Ο Τραμπ και ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ, που θεωρείται το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη νίκη του μεγιστάνα στην εσωκομματική διαδικασία της 1ης Φεβρουαρίου στην Άιοβα, έκαναν προεκλογικές συγκεντρώσεις στην πολιτεία, ενώ στο Νιου Χάμσιρ, άλλοι υποψήφιοι αποδύθηκαν σε άγρα ψήφων ενόψει της εσωκομματικής ψηφοφορίας της 9ης Φεβρουαρίου.

Ο δισεκατομμυριούχος και πρώην αστέρας τηλεοπτικών ριάλιτι σόου, ο οποίος φαντάζει σχεδόν ανεπηρέαστος παρά τις σκληρές επιθέσεις των αντιπάλων του, έφθασε στα όρια του αποδεκτού πολιτικού λόγου για άλλη μια φορά στην ομιλία του στο Σιου Σέντερ της Άιοβα: «Θα μπορούσα να σταθώ στη μέση της 5ης Λεωφόρου και να πυροβολήσω κάποιον και δεν θα έχανα ούτε ψηφοφόρο», έκρινε.

Ο Κρουζ από την δική του πλευρά εξασφάλισε την υποστήριξη του Γκλεν Μπεκ, γνωστού φλογερού συντηρητικού, μετά την αίσθηση που προκάλεσε η υποστήριξη που εξέφρασε στον Τραμπ η Σάρα Πέιλιν, η ατυχήσασα υποψήφια αντιπρόεδρος το 2008. Ο Μπεκ πέρασε πολύ γρήγορα στην επίθεση: «Αν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει (στην Άιοβα), θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια χιονόμπαλα ως την κόλαση», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου η εφημερίδα Des Moines Register, η μεγαλύτερη στην Άιοβα, έκανε γνωστό ότι υποστηρίζει τον Τεντ Κρουζ στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων και την Χίλαρι Κλίντον σε αυτό των Δημοκρατικών.

Ταυτόχρονα αναφάνηκε το ενδεχόμενο η εκστρατεία να γίνει ακόμη πιο χαοτική απ' ό,τι είναι ως τώρα, καθώς δημοσιεύθηκαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ενδέχεται να ανακοινώσει πως θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία.

Στο μεταξύ ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας Τζεμπ Μπους, σε μια ομιλία του στο Νιου Χάμσιρ, καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον του Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον έναν δήθεν συντηρητικό με αριστερό παρελθόν και την τάση να προσβάλει ανθρώπους. Υπενθύμισε τη δήλωση του Τραμπ ότι ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν δεν είναι ήρωας, διότι είχε αιχμαλωτιστεί κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Ο Μακέιν ήταν αιχμάλωτος πολέμου για πεντέμισι χρόνια, αλλά και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία το 2008.

«Δεν είναι δύναμη το να προσβάλεις τις γυναίκες. Δεν είναι ένδειξη δύναμης όταν προσβάλεις τους ισπανόφωνους. Δεν είναι ένδειξη δύναμης όταν λες πως ένας αιχμάλωτος πολέμου είναι αποτυχημένος διότι τον έπιασαν. Ο Τζον Μακέιν είναι ήρωας. Δεν είναι ένδειξη δύναμης το να υποτιμάς τους ανήμπορους σε αυτή τη χώρα. Δεν είναι. Είναι ένδειξη βαθιάς ανασφάλειας και αδυναμίας», υπογράμμισε ο Τζεμπ Μπους.


Πηγή: newsbeast.gr