Δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 8,1%! (pic)

Gazzetta team
Δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 8,1%! (pic)
Κι ενώ οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ έδειχναν αλλαγή του κλίματος, σήμερα έρχεται δημοσκόπηση που δημοσιεύει η «Αυγή» για να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα πάει... καλύτερα και από τις εκλογές, αφού του δίνει προβάδισμα 8,1%!

Πρόκειται για έρευνα της εταιρείας Bridging Europe, στην οποία ξεχωρίζει το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων (πάνω από 27%) και το γεγονός ότι Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων εμφανίζονται κάτω από το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή, όπως και η Λαϊκή Ενότητα.

dimoskopisi

Επίσης, η πλειονότητα των πολιτών εκτιμά πως οι προτάσεις της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα δημιουργήσουν ένα βιώσιμο και δίκαιο σύστημα.

Ως προς το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος χαρακτηρίζουν τους Θεσμούς (36%), το ίδιο το πρόγραμμα (33%) και την αντιπολίτευση (27%).

Έξι στους δέκα, πάντως, βλέπουν νέα μέτρα...

Σε ό,τι αφορά την επικράτηση Μητσοτάκη στη ΝΔ, το 56% εκτιμά ότι δεν θα ωφελήσει εκλογικά τη ΝΔ και αντίστοιχα δύο στους τρεις απαντούν ότι οι ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά δεν θα έχουν αποτέλεσμα.

Ως προς τα μεγαλύτερα εμπόδια στην αποτελεσματική λειτουργία του πολιτικού συστήματος, οι πολίτες καταγράφουν την έλλειψη ιδεών και προτάσεων (68%), την έλλειψη αξιοπιστίας (65%), την έλλειψη συνεννόησης πολιτικών ηγετών (63%), την έλλειψη στελεχών (52%), τη συμφωνία με θεσμούς (52%) και την έλλειψη εθνικού οράματος (51%).

Οι πολίτες εμφανίζονται προβληματισμένοι ως προς το κατά πόσο θα έχει βγει η χώρα από την κρίση μέχρι το 2018 (το 37% απαντά δε γνωρίζω/δεν απαντώ, το 36% δε βλέπει έξοδο και το 27% είναι αισιόδοξο), ενώ επτά στους δέκα πιστεύουν ότι η χώρα θα ήταν σε χειρότερη κατάσταση σήμερα με εθνικό νόμισμα. Όμως, το 53% εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση εξόδου από την κρίση.

Πηγή: koolnews.gr