Τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη

Gazzetta team
Τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη
Σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τα σύνορα για τους πρόσφυγες έχουν κλείσει μέχρι την Κροατία, ενώ η ΠΓΔΜ αναμένεται να «ξανανοίξει» νωρίς το πρωί

Έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης απ' όπου γίνεται η διέλευση προσφύγων, μετά από απόφαση της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η διέλευση έχει σταματήσει από τις 7 το απόγευμα με αποτέλεσμα τέσσερα λεωφορεία με πρόσφυγες να αναγκάζονται να περιμένουν επί ώρες σε βενζινάδικο, 20 χιλιόμετρα μακριά.

Όπως μάλιστα καταγγέλλει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Αντώνης Ρήγας από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις οργανώσεων και εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι ελληνικές αρχές αρνούνται να επαναλειτουργήσουν τον καταυλισμό δίπλα στην ουδέτερη ζώνη.

«Έτσι, οι πρόσφυγες περιμένουν επί ώρες, μέσα στο κρύο, στο βενζινάδικο αντί να βρουν καταφύγιο στις θερμαινόμενες σκηνές που έχουμε στήσει», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, τα σύνορα για τους πρόσφυγες έχουν κλείσει μέχρι την Κροατία, ενώ η ΠΓΔΜ αναμένεται να «ξανανοίξει» νωρίς το πρωί.

Πηγή: protothema.gr