Διαμαντοπούλου: Θετική εξέλιξη η εκλογή Μητσοτάκη

Gazzetta team
Διαμαντοπούλου: Θετική εξέλιξη η εκλογή Μητσοτάκη
Η κ. Διαμαντοπούλου (φωτ. αρχείου) εκτιμά ότι «μία συνεπής πορεία του προς το Κέντρο, με μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκό προσανατολισμό, είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει όλα τα κόμματα, μη εξαιρουμένων και των κομμάτων της κυβέρνησης».

Στην ανάγκη ίδρυσης από μηδενικής βάσης ενός χώρου ευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού, που θα απαντά στα μεγάλα ζητήματα της δημοκρατίας και της παραγωγής και θα ενώνει τις διάσπαρτες δυνάμεις του κέντρου, αναφέρεται σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η Άννα Διαμαντοπούλου.

Παράλληλα, τονίζει ότι η διαχωριστική γραμμή στην πολιτική βρίσκεται ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις, «που οργανώνουν το κράτος, την οικονομία, την παραγωγή και το κράτος δικαίου» και τον λαϊκισμό.

Αναφορικά με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Διαμαντοπούλου κάνει λόγο για «θετική εξέλιξη» και εκτιμά ότι «μία συνεπής πορεία του προς το Κέντρο, με μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκό προσανατολισμό, είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει όλα τα κόμματα, μη εξαιρουμένων και των κομμάτων της κυβέρνησης».

Επίσης, αναφέρει ότι μια οικουμενική κυβέρνηση θα είχε νόημα «εάν υπήρχε μια διευρυμένη συμφωνία, πέρα από το Μνημόνιο, που θα οδηγούσε σε ένα εθνικό σχέδιο τριετίας, με στόχο την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα και την ανάπτυξη, επεξεργασμένο από κοινού από τα κομματικά επιτελεία, σε μια λογική "υπέρ πάντων η πατρίς"».

Πηγή: naftemporiki.gr