«Πάρτι» στο twitter με τον Παπακωνσταντίνου (pics)

Gazzetta team
«Πάρτι» στο twitter με τον Παπακωνσταντίνου (pics)
«Όσα λέβα σου έχω στείλει, είν' από 'μένα το Βασίλη», «Δεν υπάρχω (για την εφορία), «Δεν παρανόμησε ο Βασίλης, η έδρα του είναι εδώ, της μύτης του στη Βουλγαρία», έγραψαν - Χιούμορ, ειρωνικά σχόλια και πολύ photoshop για τα χρήματα που πήρε ο γνωστός καλλιτέχνης για συναυλία στην Ξάνθη... μέσω Βουλγαρίας - Τι υποστήριξε ο ίδιος για το θέμα.
  • Χαιρετίσματα λοιπόν στη... Βουλγαρία: «Πάρτι» στο twitter με τον Παπακωνσταντίνου

«Πραγματικός αριστερός του δόγματος "Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω"»

Χαιρετίσματα λοιπόν στη... Βουλγαρία: «Πάρτι» στο twitter με τον Παπακωνσταντίνου

«Όσα λέβα σου έχω στείλει, είν' από 'μένα το Βασίλη», «Δεν υπάρχω (για την εφορία), «Δεν παρανόμησε ο Βασίλης, η έδρα του είναι εδώ, της μύτης του στη Βουλγαρία», έγραψαν - Χιούμορ, ειρωνικά σχόλια και πολύ photoshop για τα χρήματα που πήρε ο γνωστός καλλιτέχνης για συναυλία στην Ξάνθη... μέσω Βουλγαρίας - Τι υποστήριξε ο ίδιος για το θέμα

Η αποκάλυψη για την αμοιβή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου μέσω Βουλγαρίας για συναυλία του στην Ξάνθη το περασμένο καλοκαίρι δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Με χιούμορ, πολλά ειρωνικά σχόλια, αλλά και παραφράζοντας τραγούδια του οι χρήστες του Twitter έβαλαν την δική τους πολύ «καυτή» πινελιά στο θέμα. Την... τιμητική τους είχαν βέβαια τα τραγούδια του ροκ τραγουδιστή, που παραφράστηκαν αναλόγως με την περίσταση. Από το «χαιρετίσματα στην εφορία», μέχρι το «και όσα λέβα σου έχω στείλει είναι από 'μενα το Βασίλη», αλλά και το «Δεν υπάρχω (για την εφορία)», τον «Μαύρο Γάτο» και πολλά άλλα. Πολλοί άλλωστε ήταν και εκείνοι που έκαναν λογοπαίγνια με την μεγάλη μύτη του τραγουδιστή - κάτι που και ο ίδιος με πολύ χιούμορ έχει επανειλημμένως σχολιάσει: «Καθόλα νόμιμος ο Παπακωνσταντίνου. Ελλάδα είναι η εταιρία του, απλά στην Βουλγαρία έχει έδρα η μύτη του»!








Αυτό που προκάλεσε όμως το κοινό αίσθημα ήταν η αντίθεση έργων και λόγων από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, που καλούσε τον κόσμο να ψηφίσει «όχι», που διαμαρτυρόταν στην πρώτη γραμμή για το κλείσιμο της ΕΡΤ, για την μεταφορά εργοστασιών στη Βουλγαρία και τελικά... ακολούθησε την ίδια πρακτική! «Ως αριστερός φοροαποφεύγει μέσω χώρας που έχει γνωρίσει κομμουνισμό ενώ ο Βουλγαράκης ως δεξιός όχι», έγραψε κάποιος και κάποιος άλλος: «Πραγματικός αριστερός ο Παπακωνσταντίνου του δόγματος Δεν πληρώνω δεν πληρώνω Γιατι τον κράζετε;» ή ακόμα: «Όχι κ. Παπακωνσταντίνου. Δεν υπάρχει δεν ήξερα για την αμοιβή μέσω Βουλγαρίας. Υπάρχει δεν ήξερα και απολύεται ο μάνατζερ. Αν λέτε αλήθεια», ενώ δεν έλειψαν και τα γεμάτα απογοήτευση και πίκρα tweets από τους φανατικούς του οπαδούς: «Δεν το περιμενα αυτο απ τοι βασίλη...δυστυχως. ολα εχουν ξεφτισει»...











Ο ίδιος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μετά τον σάλο που προκλήθηκε, έδωσε τη δική του εκδοχή για το θέμα: «Ιδέα δεν είχα ειλικρινά. Ξέρω να ξεχωρίζω τι είναι το νόμιμο από το ηθικό. Αν το ήξερα, ειλικρινά σας λέω, θα είχα αντιδράσει», δήλωσε ο γνωστός καλλιτέχνης. Τόνισε δε ότι από τα 16.500 ευρώ που πήρε για τη συναυλία στην Ξάνθη, στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης, σχεδόν τα μισά πήγαν στην τσέπη τη δική του και των συνεργατών του: «Είναι 8.000 και αυτό αφορά τη δουλειά 25 ατόμων. Μπορείτε να πάτε στην εφορία του Χολαργού και να δείτε εκεί κατατεθειμένη την αμοιβή μου», επεσήμανε.





Να θυμίσουμε ότι για άγνοια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, είχε κάνει λόγο και ο υπεύθυνος του καλλιτεχνικού γραφείου του τραγουδιστή, κ. Πατσέλας: «Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δεν γνώριζε τίποτα για το οικονομικό. Ο Βασίλης δεν ανακατεύεται με τα οικονομικά του. Εγώ έχω κάνει σύμβαση με μια άλλη εταιρεία και φορολογήθηκα όσον αφορά το φόρο εισοδήματος».


































Η υπόθεση απασχόλησε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης, καθώς τέθηκε ως ερώτηση από την αντιπολίτευση, ενώ οι υπεύθυνοι του δήμου ζήτησαν να ελεγχθεί η νομιμότητα της διαδικασίας. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, πήρε θέση μέσα από το προσωπικό του blog: «Θέλω να σκάσω. Να λουφάξω. Να μη μιλάω. Ει δυνατόν και να μην σκέφτομαι. Να κάνω τη δουλειά μου. Να κοιτάξω τα του οίκου μου. Ε!!!! και δεν μ'αφήνουν. Πώς να σιωπήσεις στην ξεφτίλα που συναντάς καθημερινά τριγύρω σου; Να κάνεις πως δεν είδες; Να διερωτηθείς και να αποδεχθείς το "τι με νοιάζει εμένα"; Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, λέει, πλήρωσε στις 16-12-2015, τη "διοργάνωση συναυλίας Παπακωνσταντίνου στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2015" ΣΤΗ...ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!! Μια κοροϊδία μπροστά στα μούτρα κάθε αρμόδιου που αναρτήθηκε με ΑΔΑ 64Ι90Κ7Ε-7ΙΔ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ! Ένας φορέας του Δημοσίου πληρώνει έναν Έλληνα καλλιτέχνη 16.500 ευρώ για τη συναυλία του στη Ξάνθη, σε νομικό πρόσωπο στη Βουλγαρία! Και οι μεν δημοτικοί άρχοντες κυκλοφορούν γιορτινοί και χαρούμενοι στη Ξάνθη και ανάβουν δεντράκια με ύφος και αλαζονεία οι δε "και καλά" προοδευτικοί και αντισυστημικοί καλλιτέχνες περιφέρουν χαλαρά το δήθεν προσωπείο τους. Και όλα αυτά εκ προ μελέτης σε βάρος της χειμαζόμενης πατρίδας τους. Κατά τα άλλα αγανακτισμένοι δεν θα υπάρξουν ποτέ πια. Μας τέλειωσαν. Κράτος μήπως; που να μην αποδέχεται αυτή την κοροϊδία;»...

Πηγή: protothema.gr