Πέταξαν έξω μουσουλμάνα από ομιλία του Τραμπ (vid)

Gazzetta team
Πέταξαν έξω μουσουλμάνα από ομιλία του Τραμπ (vid)
Μια μουσουλμάνα υποχρεώθηκε να φύγει από μια προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ, αφού σηκώθηκε όρθια για να διαμαρτυρηθεί σιωπηρά εναντίον του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές, έχοντας γράψει στα ρούχα της τη φράση «Σαλάμ, έρχομαι εν ειρήνη».

Σε ένα βίντεο από τη συγκέντρωση, που έγινε την Παρασκευή στο Ροκ Χιλ της Νότιας Καρολίνας, διακρίνεται η γυναίκα να συνοδεύεται από έναν αστυνομικό προς την έξοδο ενώ οι υποστηρικτές του Τραμπ φωνάζουν εναντίον της και κουνούν τα πλακάτ που κρατούν.

Το κλίμα «έγινε πολύ γρήγορα εχθρικό, ήταν τρομακτικό» είπε στο CNN η διαδηλώτρια, η 56χρονη αεροσυνοδός Ρόουζ Χάμιντ. Η γυναίκα φορά χιτζάμπ και είχε στερεώσει στο ένδυμά της ένα κίτρινο αστέρι με τη λέξη «μουσουλμάνα».

Οι συγκεντρώσεις του Ντόναλντ Τραμπ συχνά διακόπτονται από διαδηλωτές που, σε αντίθεση με τη Χάμιντ, φωνάζουν συνθήματα εναντίον του μέχρι να τους βγάλουν από την αίθουσα. Το βράδυ της Πέμπτης, στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ, ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας αναγκάστηκε να διακόψει πολλές φορές την ομιλία του ώστε η ασφάλεια να βγάλει έξω τους υποστηρικτές του Μπέρνι Σάντερς, του πρώην δημάρχου της πόλης που είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος.

Η σιωπηλή διαμαρτυρία της Ρόουζ Χάμιντ ήταν μια απάντηση στις δηλώσεις που έχει κάνει ο Τραμπ για τους μουσουλμάνους και στη δέσμευσή του ότι θα κλείσει τα σύνορα για αυτούς μετά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στο Παρίσι και το Σαν Μπερναρντίνο.

«Το μίσος εναντίον μας είναι απίστευτο. Είναι δικό τους το μίσος, όχι δικό μας», είπε ο Τραμπ μετά την απομάκρυνση της γυναίκας από το ακροατήριο.

Πηγή: newsbeast.gr