Ο Τραμπ νομίζει ότι το Παρίσι είναι στην... Γερμανία

Gazzetta team
Ο Τραμπ νομίζει ότι το Παρίσι είναι στην... Γερμανία
Το διαδίκτυο γελά και τρολάρει τον Ντόναλτ Τραμπ μετά το tweet που ανέβασε σήμερα στο οποίο αναφέρεται στο Παρίσι σαν να είναι πόλη της Γερμανίας.

Από γκάφα σε γκάφα προχωρά ο Ντόναλτ Τραμπ ο οποίος δεν απέφυγε για άλλη μια φορά να γίνει ο περίγελως του Ίντερνετ παγκοσμίως. Και αυτό γιατί στο σημερινό tweet που ανήρτησε σχετικά με το περιστατικό που έγινε στο Παρίσι με τον ισλαμιστή που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, γράφει ένα μήνυμα παρεξηγήσιμο (το λιγότερο) προσπαθεί να κάνει την δική του ανάλυση στα ευρωπαϊκά πράγματα.



Όμως είτε δεν γνωρίζει από γεωγραφία είτε δεν γνωρίζει από αγγλικά (πολύ πιθανόν και τα δύο). Και οι 140 χαρακτήρες που κατάφερε να γράψει λένε τα ακόλουθα (επιστρατεύοντας και το google translate...): «Ένας άνδρας πυροβολήθηκε μέσα σε αστυνομικό σταθμό στο Παρίσι. Μόλις ανακοινώθηκε ότι η απειλή για τρομοκρατική ενέργεια είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Η Γερμανία είναι χάλια, μεγάλο έγκλημα. Γίνετε έξυπνοι!».

Το μήνυμα το οποίο αμέσως έγινε viral ξεσήκωσε ένα απίστευτο κύμα τρολαρίσματος του Τραμπ με το twitter να τον «γλεντάει» εφ' όλης της ύλης. Τόσο για το γεγονός ότι μπερδεύει το Παρίσι θεωρώντας το ως πόλη της Γερμανίας. Όσο για την αγνοιά του σχετικά με το περιστατικό καθώς δεν έγινε μέσα σε αστυνομικό τμήμα.

Τα φάουλ είναι πολλά για έναν άνθρωπου που θέλει (ο Θεός να βάλει το χέρι του) να γίνει πλανητάρχης είτε αυτά αφορούν τις γνώσεις του περί την γεωγραφία, είτε την ευαισθησία του για την ακρίβεια της αγγλικής γλώσσας, είτε -και το πιθανότερο- για την ασύλληπτη οίηση που τον διακατέχει όταν μιλά επί παντός του επιστητού με φράσεις και ύφος πέρα από κάθε ιστορικό και αισθητικό πλαίσιο.

Μετά την ανάρτηση του tweet, τα... χτυπήματα έρχονταν από παντού, με την φράση «Paris is in Germany» να είναι το κορυφαίο topic του Twitter παγκοσμίως, με εκατοντάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο να δίνουν ένα μάθημα γεωγραφίας στον Τραμπ ο καθένας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Όμως δεν έλειψαν και οι υποστηρικτές του οι οποίοι θεωρούν ότι ο Τραμπ αναφέρεται σε ένα ξεχωριστό γεγονός, τις επιθέσεις των μουσουλμάνων στις γυναίκες στην Κολωνία. Όμως ακόμα και έτσι, ο τρόπος που είναι γραμμένο το μήνυμα δεν είναι ξεκάθαρο, και θα έπρεπε να είχε προβλέψει να τα γράψει σε δύο διαφορετικά μηνύματα για να μην παρεξηγηθεί.

Λεπτομέρειες θα πείτε για έναν άνθρωπο που έχει καταφέρει να κάνει άνω-κάτω την αμερικανική πολιτική σκηνή. Και να μπορεί, ακόμα και με τις γκάφες του, να είναι το πρόσωπο της ημέρας σε όλο τον κόσμο. Κάθε δημοσιότητα, ακόμα και κακή, είναι καλή δημοσιότητα, και ο Τραμπ το γνωρίζει και το χρησιμοποιεί πολύ καλύτερα απ' όλους.