Ακόμα ψάχνουν τι θα ισχύσει με τις αποδείξεις

Gazzetta team
Ακόμα ψάχνουν τι θα ισχύσει με τις αποδείξεις
Συνεχίζεται το αλαλούμ -Κρατάτε όλες τις αποδείξεις, ακόμα υπό επεξεργασία το σχέδιο, λέει ο Αλεξιάδης.

Αδιευκρίνιστο εξακολουθεί να είναι το ποιες τελικώς δαπάνες πρέπει να κάνει (και πώς να τις κάνει) κάθε φορολογούμενος πολίτης, με το νέο σύστημα αφορολογήτου βάσει αποδείξεων και πληρωμών με κάρτες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε στη Βουλή ότι θα υπάρξει άμεσα ανακοίνωση για το τι θα κάνει ο κόσμος με τις παλιές αποδείξεις.

«Πρέπει να τις κρατάμε διότι μπορεί να μας φωνάξουν για έλεγχο», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός και διευκρίνισε ότι θα υπάρξει ανακοίνωση ποιες χρονιές και ποιες κατηγορίες αποδείξεων θα πρέπει να κρατηθούν.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν όλες τις αποδείξεις και την νέα χρονιά, ενώ γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει άμεσα διάταξη για επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών προκειμένου να δικαιολογούνται τα σχετικά ποσά από τις συναλλαγές αυτού του είδους.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το φόρο εισοδήματος που καταβάλουν οι εταιρίες ηλεκτρονικού στοιχήματος.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρου Τριανταφυλλίδη, ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι τα σχετικά ποσά από τη φορολόγηση είναι ασήμαντα (27.366 ευρώ το 2014) για αυτό και πρέπει να υπάρξουν αλλαγές ώστε οι 24 εταιρίες να καταβάλουν αυτά που πρέπει.

Πηγή: protothema.gr