Κατρούγκαλος: Δε θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις (vid)

Gazzetta team
Κατρούγκαλος: Δε θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις (vid)
«Εμφανίζομαι σαν σφαγέας των συντάξεων, ενώ από το 2010 έχουν γίνει 11 μειώσεις».

«Εμφανίζομαι σαν σφαγέας των συντάξεων και ότι τάχα καταστρέφουμε τις συντάξεις με την πρότασή μας. Από το 2010 και μετά έχουν υπάρξει 11 μειώσεις στις συντάξεις. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Η προσωπική διαφορά θα μειώνεται, όσο μεγαλώνουν οι κύριες συντάξεις. Έχει υπάρξει μεγάλη παραπληροφόρηση στην πρόταση της κυβέρνησης», τόνισε, σε συνέντευξή του στο MEGA, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Αν τα νούμερα που λέτε εσείς οι δημοσιογράφοι ισχύουν, εγώ θα παραιτηθώ. Προσπαθούμε να κάνουμε μία μεγάλη μεταρρύθμιση, ενώ υπάρχει μία απίστευτη προπαγάνδα των ΜΜΕ. Καμία παλιά σύνταξη δε θα μειωθεί. Θα επαναπολογιστούν όλες οι συντάξεις. Μόλις τελειώσει το πρόγραμμα προσαρμογής και οι παλιές συντάξεις θα αρχίσουν να ανεβαίνουν», ανέφερε για την πρόταση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας.

«Θα υπάρξει διαπραγμάτευση με τους δανειστές σε πολλά από τα θέματα που προτείνουμε. Δεσμεύομαι ότι δε θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες και θα δώσουμε μάχη και για τις επικουρικές να μην υπάρξει μείωση. Στόχος μας είναι και οι επόμενες γενιές να πάρουν σύνταξη».

Πηγή: newsbeast.gr