Μ. Κορίνθου: «Με αγάπη» είπα στον Τσίπρα για το σύμφωνο συμβίωσης (vid)

Gazzetta team
Μ. Κορίνθου: «Με αγάπη» είπα στον Τσίπρα για το σύμφωνο συμβίωσης (vid)
Δεν έχω να ανασκευάσω τίποτα, δεν στοχοποίησα τα παιδιά του πρωθυπουργού λέει ο κκ Διονύσιος μετά το κήρυγμά του που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Αμετανόητος για όσα είπε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του για τον Αλέξη Τσίπρα και τα παιδιά του σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια εμφανίστηκε τη Δευτέρα ο μητροπολίτης Κορίνθου, Διονύσιος.


«Αν του έδινα ως ευχή να σε αξιώσει ο Θεός να παραστείς και στα συμβόλαια των παιδιών σου τι θα μου έλεγε; Με ειρωνεύεσαι; Με κατηγορείς; Του λεω οτι θα πρέπει να σεβόμαστε ορισμένα πράγματα στη ζωή μας. Δεν είναι καλά παραδείγματα αυτά, εκτραχύνουν τον άνθρωπο και τον κάνουν κτηνώδη, δεν μας χρειάζονται τέτοιοι άνθρωποι» ανέφερε στο κήρυγμα του ανήμερα Πρωτοχρονιά ο κ.κ. Διονύσιος.

«Δεν έχω να ανασκευάσω τίποτα. Δεν στοχοποίησα τα παιδιά του πρωθυπουργού. Αν το εξέλαβαν έτσι δυσκολεύομαι να ζητήσω συγγνώμη» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του Alpha ο ιεράρχης.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε δείχνει «στοργή και τιμή» προς τον πρωθυπουργός προσθέτοντας, όμως, ότι «ως ηγέτης οφείλει να πηγαίνει μπροστά αλλά οφείλει και να ακούει αυτούς στους οποίους ηγείται».

«Δεν ξέρω αν ήταν επιτυχημένο το παράδειγμα. Χρησιμοποιίησα το παράδειγμα για να τον σοκάρω. Του είπα "Για βάλε το πρόβλημα στο σπίτι σου" με σεβασμό και αγάπη» συνέχισε αμετανόητος ο μητροπολίτης Κορινθίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο όλος ο θόρυβος που δημιουργήθηκε οφείλεται σε «μεθοδευμένες καταστάσεις και στοχεύουν αυτούς που έχουν μια "α" φωνή».

«Δεν καταδικάζω τον όμοανθρωπο αλλα καταδικάζω την πρακτική ο ομοανθρωπος να είναι αυτός φυσιολογικός κι εμείς είμαστε διαφορετικοί» συμπλήρωσε ο κκ Διονύσιος.

Επανέλαβε, μάλιστα, όπως και στο κήρυγμά του, ότι «προβάλουν αυτό το θέμα για να μην προβάλουν άλλα θέματα που θέλουν να τα περάσουν μυστικώς όπως οι συντάξεις κ.α. Είναι ψέμα ότι η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας έκανε δηλώσεις για το θέμα των θρησκευτικών τώρα που έχουμε χριστούγεννα;».

«Εμείς δεν κάνουμε κηρύγματα μίσους. Από την άλλη δεν πρέπει να μιλάμε για τα δικαιώματα των Χριστιανών;» κατέληξε στις σημερινές δηλώσεις του ο κκ Διονύσιος.


Πηγή: protothema.gr