Ταϊλάνδη: Το 99% των κατοίκων είναι ευτυχισμένοι, λέει η κυβέρνηση

Gazzetta team
Ταϊλάνδη: Το 99% των κατοίκων είναι ευτυχισμένοι, λέει η κυβέρνηση
Σύμφωνα με μία παλιά παροιμία, «υπάρχουν τα ψέματα, τα μεγάλα ψέμματα και οι στατιστικές».

Και ακόμα χειρότερα υπάρχουν οι στατιστικές στρατιωτικών καθεστώτων όπως αυτό της Ταϊλάνδης, το οποίο ανακοίνωσε ότι με βάση τα στοιχεία μιας έρευνας που διενήργησε το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής, το 99% των κατοίκων της χώρας δηλώνουν ευτυχισμένοι και απόλυτα ικανοποιημένοι με όσα έχουν επιτύχει στη ζωή τους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.700 κάτοικοι της χώρας, η οποίοι δήλωσαν σε ποσοστό 99,3% ότι είναι επίσης ικανοποιημένοι από τις γενικές επιδόσεις της κυβέρνησης. Ανάμεσα στα πράγματα που κάνουν τους Ταϊλανδούς να δηλώνουν ευτυχισμένοι είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση κράτησε σε χαμηλή τιμή το λαϊκό λαχείο της χώρας, μία απόφαση που σύμφωνα με την έρευνα υποστηρίζει το 99,9% των ερωτηθέντων.

Υπήρξαν βέβαια και κάποια μικρά «παράπονα» όπως η απαίτηση των μισών από τους ερωτηθέντες να μπει ένα φρένο στις αυξήσεις των τιμών των καταναλωτικών προϊόντων, όμως η γενική τάση δείχνει μια χώρα στην οποία οι κάτοικοί της «σφύζουν» από ευτυχία.

Τον Μάϊο του 2014, μετά από επτά μήνες πολιτικών αναταραχών στην χώρα, την εξουσία ανέλαβε ο διοικητής του στρατού στρατηγοός Prayuth Chan-ocha, κάνοντας πραξικόπημα και ανακυρύσσοντας τον εαυτό του λίγο καιρό αργότερα ως πρωθυπουργό. Αυτό ήταν το 19ο πραξικόπημα που σημειώθηκε στην χώρα από το 1932, ενώ οι υποσχέσεις για επιστροφή στην δημοκρατία πηγαίνουν διαρκώς και πιο πίσω, με την τελευταία πρόβλεψη να κάνει λόγο για κάπου στα μέσα του 2017.

Πάντως η ευτυχία των κατοίκων εκφράζεται και μέσα από τις τραγουδιστικές επιδόσεις του δικτάτορα, ο οποίος πριν λίγες ημέρες έβγαλε στην κυκλοφορία την δεύτερη εθνική του μπαλάντα με τίτλο «Επειδή είσαι Ταϊλανδός» και στίχους όπως «Αν ενώσουμε τα χέρια, η ημέρα που ελπίζουμε να έρθει δεν θα είναι πολύ μακριά».

Τώρα το πώς καταφέρνουν όλες οι χούντες να είναι εξίσου γελοίες και με τέτοια υψηλά ποσοστά δημοφιλίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, προφανώς η εξήγηση άπτεται όχι μόνο των ιστορικών αλλά κυρίως των κοινωνιολογικών χαρακτηριστικών αυτού του είδους των καθεστώτων...

Πηγή: protothema.gr