Τα αιχμηρά σκίτσα του Economist για την Ελλάδα (pics)

Gazzetta team
Τα αιχμηρά σκίτσα του Economist για την Ελλάδα (pics)
Με ένα αιχμηρό σκίτσο για τον Έλληνα πρωθυπουργό σχολιάζει τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, που θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες, το οικονομικό περιοδικό Economist.

Στο σκίτσο, δύο τεχνοκράτες στέκονται πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα και κάποιον άλλο αξιωματούχο, που παίζουν μια παρτίδα πόκερ. Ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει ποντάρει ακόμα και τα ρούχα του και «σκέπτεται» ότι ο αντίπαλός του θα καταθέσει τα όπλα από λεπτό σε λεπτό.

«Πότε μπορούμε να περιμένουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων του ελληνικού χρέους» λέει η γυναίκα που στέκεται πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα, για να λάβει την απάντηση: «Σύντομα, νομίζω». Ο συμπαίκτης του πρωθυπουργού, όμως, κρατάει στα χέρια του τέσσερις άσσους και ένα ρήγα…

Τις περασμένες ημέρες, ο Economist αναδημοσίευσε και άλλα αντίστοιχα σκίτσα για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις του 2015.

Σε ένα από αυτά, ένας άντρας που έχει στο πέτο του μια κονκάρδα που γράφει Ευρωπαϊκή Ένωση, ρωτάει τον κ. Τσίπρα, που ετοιμάζεται να πηδήξει από ένα υψηλό κτίριο: «Μα νόμιζα ότι δεν ήθελες να “πηδήξεις” από το ευρώ;!».

Τα αιχμηρά σκίτσα του Economist για την Ελλάδα


«Δεν θέλω… Θα ήταν τρέλα… Θα πέφταμε σε μια δίνη που θα μπορούσε να είναι καταστροφική για την Ελλάδα… Όχι, μόνο ένας ανόητος θα σκεφτόταν ποτέ να πηδήξει» απαντάει το σκίτσο του Αλέξη Τσίπρα.

Τα αιχμηρά σκίτσα του Economist για την Ελλάδα

Στο τελευταίο καρέ του σκίτσου, ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται ντυμένος με τη στολή σούπερ ήρωα να ετοιμάζεται να πετάξει… «Έχω, όμως, σκεφτεί να πετάξω προς τη νίκη» αναφέρει το σκίτσο του πρωθυπουργού. Πάνω στη στολή του, φαίνεται η λέξη «Ψευδαισθήσεις».

Το τρίτο σκίτσο εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως θηριοδαμαστή, ο οποίος προσπαθεί να πείσει το «τέρας του χρέους» να πηδήξει μέσα από το μικρό κρίκο των «προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ». «Παραμένω αισιόδοξος» λέει το σκίτσο του πρωθυπουργού ενώ η Άνγκελα Μέρκελ, ως θεατής αναρωτιέται: «Είναι ο μάγος ή ο κλόουν»…

Πηγή ethnos.gr