Η Times Square είναι το ασφαλέστερο μέρος για την Πρωτοχρονιά

Gazzetta team
Η Times Square είναι το ασφαλέστερο μέρος για την Πρωτοχρονιά
Να καθησυχάσουν τους ανήσυχους από τις τρομοκρατικές απειλές Νεοϋορκέζους και επισκέπτες επιχειρούν οι αρχές

H Τimes Square στη Νέα Υόρκη είναι το ασφαλέστερο σημείο για να γιορτάσει κανείς την έλευση του Νέου Έτους, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί αστυνομικοί αξιωματούχοι σε μία προσπάθεια να καθησυχάσουν τους πολίτες ότι δεν κινδυνεύουν.

Υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος από τζιχαντιστές, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια όχι μόνο στη Νέα Υόρκη αλλά και σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις ενόψει της Πρωτοχρονιάς, ύστερα από τα απειλητικά μηνύματα ηγετικών στελεχών του Ισλαμικού Κράτους ότι θα εξαπολύσουν επιθέσεις τις εορταστικές ημέρες. Οι αρχές της Νέας Υόρκης έσπευσαν να διαβεβαιώσουν τους πολίτες ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο "ABC", o Τζέιμς Ο'Νιλ, επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι η Times Square είναι το ασφαλέστερο μέρος για να γιορτάσει κανείς την Πρωτοχρονιά. «Αφήστε σε μας την ανησυχία σας. Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς αυτή την Πρωτοχρονιά γιατί εμείς θα είμαστε εκεί», τόνισε.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν αύριο το βράδυ στην Times Square για να γιορτάσουν τον ερχομό του 2016.

Πηγή: protothema.gr