Μυστήριο με τα δύο νεκρά αδέρφια στην Εύβοια

Gazzetta team
Μυστήριο με τα δύο νεκρά αδέρφια στην Εύβοια
Το σενάριο της δηλητηρίασης προβάλλει πλέον ως το πιο πιθανό, όμως πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα

Σε ένα γρίφο για δυνατούς λύτες καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικές αρχές, μετά την εύρεση των δύο νεκρών αδερφών στην αυλή του σπιτιού τους, στην Μακρυκάπα Ευβοίας.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστική έκθεσης, τα τραύματα που έφεραν οι δύο ηλικιώμενοι άνδρες στο κεφάλι και στο πρόσωπό τους, δεν ήταν αυτά που προκάλεσαν το θάνατό τους. Το γεγονός αυτό περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση, δίνοντας ταυτόχρονα διαστάσεις ενός πρώτογνωρου αστυνομικού θρίλερ με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Το μεσημέρι, ο ιατροδικάστης που είχε αναλάβει να εξετάσει τα πτώματα των δύο νεκρών αδερφών, που εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι νεκρά, το ένα δίπλα στο άλλο, αποφάνθηκε ότι οι ηλικιώμενοι άνδρες δεν εξέπνευσαν από εξωτερικούς παράγοντες.

Τόσο το χτύπημα που έφερε ο 83χρονος στο πίσω μέρος του κεφαλιού του όσο και οι αμυχές που υπήρχαν στο προσωπό του 79χρονου, αν και μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αποδεικνύουν σημάδια πάλης, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν «υπεύθυνα» για την πρόκληση του θανάτου τους.

Τώρα, οι διωκτικές αρχές περιμένουν τον έλεγχο από υγρά των στομαχιών, αλλά και την νεκροψία των δύο ηλικιωμένων, προκειμένου να έχουν πιο μια πλήρη εικόνα για τα αίτια του προκάλεσαν τον αιφνίδιο θάνατό τους.

Η απόρριψη πλέον της ανθρωποκτονίας από βίαια χτυπήματα, προσθέτει περισσότερες δόσεις αγωνίας στην υπόθεση. Τα δύο αδέρφια εδώ και χρόνια είχαν αποφάσισει να μείνουν μαζί στο αγρόκτημά τους, που βρίσκεται περίπου ένα χιλιομέτρο έξω από το χωριό Μακρυκάπα. Αρκετοί από τους κατοίκους του χωριού τους θεωρούσαν ιδιόρυθμους, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι με αρκετούς από τους στενούς συγγενείς τους είχαν απλώς τυπικές σχέσεις.

Δίπλα από το σπίτι τους βρίκονταν και το μαντρί με τα πρόβατά τους, ενώ οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να ψάξουν τους χώρους του σπιτιού τους, βρέθηκαν μπροστά σε ένα περιβάλλον, που δεν ήταν και το πιο ιδανικό από συνθήκες υγιεινής.

Από την πρώτη στιγμή οι άνδρες της Ασφάλειας Χαλκίδας, που έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μια υπόθεση με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ενώ πίστεψαν ότι τα ευρήματα από την ιατροδικαστική έκθεση θα τους φέρουν πιο κοντά στην επίλυσή της. Αν κι αρχικά όλοι συνηγορούσαν ότι πρόκειται για μια ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από τα χτυπήματα των δραστών, το πόρισμα του ιατροδικαστή ήρθε να προσθέσει περισσότερες πτυχές στη συγκλονιστική ιστορία.

«Τα θύματα δεν πέθαναν από κάποια βίαια χτυπήματα» ανέφερε ο ιατροδικαστής, με τους αστυνομικούς να προσπάθουν πλέον να συλλέξουν όλα τα κομμάτια του μυστηριώδους παζλ.

Τι είναι όμως αυτό που προκάλεσε το θάνατό τους, σοκάροντας ταυτόχρονα την κοινωνία της Μακρυκάπας; Αν και έχει απορριφθεί η εκδοχή του θανάτου τους από κάποια βίαιη ενέργεια, ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που έχουν επιφορτιστεί με την επίλυση της υπόθεσης δεν αποκλείουν να υπήρξε ανθρωποκτονία.

Ενα από τα σενάρια που εξέταζουν είναι η δηλητηρίαση. Σε αυτή την περιπτώση ερευνούν εάν προήλθε από την κατάποση κάποιας ουσίας που να τους χορήγησαν με τη βία άλλα πρόσωπα, εξ ου και τα χτυπήματα και οι αμυχές που εντοπιστήκαν στα πρόσωπα των ηλικιώμενων.

Παράλληλα, εξέταζουν το ενδεχόμενο τα δύο αδέρφια να έφαγαν ή να ήπιαν κάτι το οποίο να προκάλεσει τη δηλητηρίασή τους. Ανάμεσα στις εκδοχές για το θάνατο των δύο αδερφών βρίσκεται και αυτή της αυτοκτονίας. Ωστόσο, οι δύο ηλικιώμενοι δεν άφησαν πίσω τους κάποιο σημείωμα, που να ανέφεραν γιατί θέλησαν οι ίδιοι να γράψουν τον επίλογο της ζωής τους.

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν να βρίσκονται στο αγρόκτημα που βρέθηκαν νεκρά τα δύο αδέρφια, ενώ αρκετοί από τους συγγενείς τους, αλλά και τους κατοίκους του χωριού, έχουν προσέλθει, για να καταθέσουν στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

Πηγή: protothema.gr