Λιάνη: Ο Ανδρέας δεν θα παρέδιδε την εθνική κυριαρχία

Gazzetta team
Λιάνη: Ο Ανδρέας δεν θα παρέδιδε την εθνική κυριαρχία
Ποια η διαφορά του «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» με το «λεφτά υπάρχουν».

Σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπολύει η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου με αφορμή το βιβλίο της που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες. «Όταν ο Ανδρέας διατράνωνε πως ‘το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται’ έστελνε μήνυμα ότι δεν ήθελε τον Γιώργο Παπανδρέου για αρχηγό του κόμματος. Είχε πει μάλιστα πως θα ήταν καταστροφή να έχουμε τρίτης γενιάς πρωθυπουργό Παπανδρέου», δηλώνει στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Η σύζυγος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ τα βάζει και με τον Νίκο Παπανδρέου λέγοντας ότι «δολοφόνησε πνευματικά τον Ανδρέα, αποδομώντας τον με το βιβλίο του» ενώ στρέφει τα βέλη της και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη: «Δεν ήταν αυθεντικό ΠΑΣΟΚ ενώ η κυβέρνησή του ταυτίστηκε με σκάνδαλα. Μας βούλιαξαν ως χώρα και μας ταπείνωσαν ως λαό και ως έθνος».

Για τον Αλέξη Τσίπρα η κ. Λιάνη λέει πως «δεν έχει κάτι από τον Ανδρέα Παπανδρέου, μιμείται εξωτερικά και όχι στην ουσία τον Ανδρέα. Ο Ανδρέας είχε διδάξει εθνική στρατηγική. Ήταν ανυποχώρητος στα εθνικά θέματα και δεν θα είχε υπουργούς που δεν αναγνωρίζουν τη Γενοκτονία των Ποντίων», είπε, βάζοντας στο κάδρο και τον Νίκο Φίλη.

Σε ότι αφορά το σύνθημα «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» και το «λεφτά υπάρχουν» που είπε το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου, η Δήμητρα Λιάνη ξεκαθαρίζει: «Το πρώτο ήταν σύνθημα διατυπωμένο από το λαό με αίτημα τη δίκαιη διανομή του εθνικού πλούτου, ειπώθηκε το 1989 όταν αποχωρούσε ο Ανδρέας από την κυβέρνηση. Το δεύτερο είναι παραπλανητική επίκληση υποψήφιου πρωθυπουργού εν γνώσει του για την κατάσταση της οικονομίας με σκοπό να υποκλαπεί η λαϊκή ψήφος».


Πηγή: newsbeast.gr