Σε αναμορφωτήριο ο 17χρονος που χτύπησε τον Ραχόι (vid)

Gazzetta team
Σε αναμορφωτήριο ο 17χρονος που χτύπησε τον Ραχόι (vid)
Θα μεταχθεί σε κέντρο κράτησης ανηλίκων για «μια περίοδο έως και έξι μηνών», ενώ η διάρκεια της κράτησής του θα καθοριστεί από δικαστήριο ανηλίκων.

Ποινή κράτησης έξι μηνών σε ένα αναμορφωτήριο ανηλίκων θα εκτίσει ο 17χρονος ο οποίος κατάφερε ένα δυνατό χτύπημα με τη γροθιά του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.


Το επεισόδιο σημειώθηκε την Τετάρτη, καθώς ο επικεφαλής της κυβέρνησης βρισκόταν στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στην Ποντεβέδρα, στη γενέτειρά του Γαλικία, τελευταίο σταθμό της εκστρατείας του εν όψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

Ο νεαρός κατάφερε να πλησιάσει τον ανυποψίαστο Ραχόι γρονθοκοπώντας τον στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να του σπάσει τα γυαλιά.

Οι σωματοφύλακες του Ισπανού πρωθυπουργού ακινητοποίησαν άμεσα τον 17χρονο.

Μετά το επεισόδιο, ο κ. Ραχόι, χωρίς γυαλιά, με κόκκινα σημάδια στο αριστερό μέρος του προσώπου του, συνέχισε την περιοδεία του στους δρόμους της Ποντεβέδρα.

Δικαστήριο της Γαλικίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο δράστης θα μεταχθεί σε κέντρο κράτησης ανηλίκων για «μια περίοδο έως και έξι μηνών», ενώ η διάρκεια της κράτησής του θα καθοριστεί από δικαστήριο ανηλίκων.


Πηγή: protothema.gr