Τελειώνει ο χρόνος για την υλοποίηση των προαπαιτουμένων

Gazzetta team
Τελειώνει ο χρόνος για την υλοποίηση των προαπαιτουμένων
Το Euroworking Group ζήτησε σήμερα να ολοκληρωθούν τα ανοιχτά θέματα - Με αστερίσκους το «πράσινο φως» από τους ευρωπαίους τεχνοκράτες.

Με.. αστερίσκους ήταν το «πράσινο φως» που έδωσε την Πέμπτη το Euroworking Group για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. για την Ελλάδα καθώς οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει μέχρι σήμερα το βράδυ στην πλήρη εφαρμογή των προαπαιτουμένων.


Σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωζώνης προϋπόθεση για να πάρει η Ελλάδα τη δόση είναι να ολοκληρώσει δύο ή τρία τεχνικά βήματα, όπως η δημοσίευση σήμερα των αποφάσεων στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα πρέπει να δημοσιεύσει την υπουργική απόφαση για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον τομέα της υγείας, έτσι ώστε η απόφαση για την εκταμίευση να ληφθεί από το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τη Δευτέρα το πρωί.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά Ευρωπαίος αξιωματούχος «Θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Παρασκευή ώστε να μπορεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, να κάνει την εκταμίευση το βράδυ της Παρασκευής».