Τζιτζικώστας: Ποτέ δεν στήριξα τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ

Gazzetta team
Τζιτζικώστας: Ποτέ δεν στήριξα τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ
Αναφορικά με τις πληροφορίες για στήριξη του Κώστα Καραμανλή προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο κ. Τζιτζικώστας, τόνισε ότι «ο Καραμανλής όταν θέλει να πει κάτι, το λέει ευθέως»

«Ποτέ μα ποτέ δεν στήριξα τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω φύγει ποτέ από τη ΝΔ. Αυτό που είχα πει τότε ήταν ότι πρέπει να θέλουμε να πετύχει η διαπραγμάτευση που δίνει η ελληνική κυβέρνηση, κι αντί να φέρει την καλύτερη λύση, έφερε την καταστροφή και το 3ο μνημόνιο».

Τα παραπάνω ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, απαντώντας την Τετάρτη στις επικρίσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ ερωτηθείς αναφορικά με τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά, είπε ότι ζήτησε να υποχωρήσει στο ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να μην πάει η χώρα σε εκλογές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφορικά με τις πληροφορίες για στήριξη του Κώστα Καραμανλή προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο κ. Τζιτζικώστας, τόνισε ότι «ο Κώστας Καραμανλής όταν θέλει να πει κάτι, το λέει ευθέως».

«Αντιλαμβάνομαι τον πανικό κάποιων, αλλά ο Κ.Καραμανλής δεν έχει πει τίποτα. Έχει γραφείο Τύπου, το οποίο δεν έχει πει τίποτα, έχει μάλιστα διαψεύσει τις φήμες», είπε.

Την ίδια ώρα, είπε ότι είναι φίλος και με τους τρεις συνυποψηφίους του, και ερωτηθείς για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, σημείωσε ότι «ο κ.Μεϊμαράκης έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη, την κράτησε σε μια δύσκολη φάση το καλοκαίρι» αλλά, όπως είπε, «έγινε με λάθος τρόπο».

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα γίνει στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, αφού θα είναι εξωκοινοβουλευτικός, απάντησε: «Θα το μετατρέψω σε πλεονέκτημα για τη ΝΔ...Η προτεραιότητά μας πρέπει να είναι στην κοινωνία, εκεί χάνουμε τη μάχη».

Τέλος, ανέφερε ακόμη ότι «δεν έχουν καμία βάση αυτά που ακούγονται για νέο κόμμα Σαμαρά - Βενιζέλου».

Πηγή: protothema.gr