Ζητούν 35 χρόνια κάθειρξης για τον πνιγμό του Αϊλάν

Gazzetta team
Ζητούν 35 χρόνια κάθειρξης για τον πνιγμό του Αϊλάν
Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα να επιβληθούν ποινές κάθειρξης 35 ετών στους δύο υπόπτους για λαθραία διακίνηση ανθρώπων που κατηγορούνται ότι συνδέονται με τον πνιγμό του Αϊλάν.

Οι δύο Σύροι άνδρες κατηγορούνται για «πρόκληση θανάτου από εσκεμμένη αμέλεια» και για «λαθραία διακίνηση ανθρώπων», σύμφωνα με το κατηγορητήριο το οποίο επικαλείται το φιλοκυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η φωτογραφία του σώματος του τρίχρονου Αϊλάν που βρέθηκε τον Σεπτέμβριο ενώ η οικογένειά του προσπαθούσε να φθάσει στην Ευρώπη, είχε προκαλέσει κύμα συγκίνησης σε όλο τον πλανήτη.

Ο λίγο μεγαλύτερος αδελφός του Αϊλάν, καθώς και η μητέρα τους, έχασαν επίσης τη ζωή τους όταν ναυάγησε το πλεούμενο με το οποίο προσπαθούσαν να φθάσουν στην Κω.

Το αμερικανικό περιοδικό Time περιέλαβε τη φωτογραφία του Αϊλάν στις 100 φωτογραφίες που χαρακτήρισαν τη φετινή χρονιά και τις οποίες δημοσίευσε τη Δευτέρα.

Το κατηγορητήριο εστάλη σε δικαστήριο του Μποντρούμ (Αλικαρνασσός), το οποίο αναμένεται να το κάνει δεκτό, διευκρίνισε το Ανατολή, προσθέτοντας πως οι ερευνητές εξακολουθούν να προσπαθούν να ταυτοποιήσουν άλλους έξι υπόπτους, τέσσερις Τούρκους και δύο Σύρους.

Πηγή: protothema.gr