Οι δολοφόνοι του Σαν Μπερναντίνο ετοίμαζαν και άλλες επιθέσεις

Gazzetta team
Οι δολοφόνοι του Σαν Μπερναντίνο ετοίμαζαν και άλλες επιθέσεις
Αυτό υποστηρίζουν πηγές που μίλησαν στο Reuters - Ωστόσο οι αμερικανικές αρχές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχουν αποδείξεις για πιθανούς στόχους του ζευγαριού των μακελάρηδων

Ολοένα και αυξάνεται, σύμφωνα με αξιωματούχους που μίλησαν στo Reuters, η πεποίθηση ότι η Τασφίν Μαλίκ και ο Σαϊέντ Φαρούκ ετοίμαν και άλλες επιθέσεις δεδομένου του αριθμού των όπλων που είχαν στην κατοχή τους.

Τώρα οι αμερικανοί πράκτορες που ασχολούνται με την υπόθεση εξετάζουν αν η γυναίκα με καταγωγή από το Πακιστάν ήταν αυτή που οδήγησε στο δρόμο του εξτρεμισμού τον σύζυγό της.

Ωστόσο οι αμερικανικές αρχές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχουν αποδείξεις για πιθανούς στόχους του ζευγαριού των μακελάρηδων.

Το επομενο βήμα στις έρευνες είναι να εντοπιστούν οι τυχόν επαφες που μπορεί να είχε η Μαλίκ με Ισλαμιστές στο Πακιστάν και τη Σαουδική Αραβία, όπου και μεγάλωσε.

Συγγενείς της Μαλίκ έχουν δηλώσει ότι εμφανιζόταν να έχει εγκαταλείψει την οικογενειακή γραμμή της πίστης στο μετριοπαθές Ισλάμ και έγινε πιο ακραία κατά την παραμονή της στη Σαουδική Αραβία όπου και μετακόμισε σε μικρή ηλικία.

Σε δεύτερο επίπεδο οι έρευνες επικεντρώνονται στις πηγές χρηματοδότησης του ζευγαριού προκειμένου να αποκτήσει τόσα όπλα και πυρομαχικά.

Πηγή: protothema.gr