Μεϊμαράκης: Η συνεννόηση θέλει αρχές και ήθος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έχει

Gazzetta team
Μεϊμαράκης: Η συνεννόηση θέλει αρχές και ήθος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έχει
«Η συνεννόηση δεν γίνεται με κουτοπονηριές, τα θέλω όλα δικά μου και όταν βρίσκω τα δύσκολα σας θέλω μαζί», είπε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή έναν προϋπολογισμό που δεν θα βγει γιατί δεν τον αντέχει η οικονομία

Σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Μειμαράκης στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι έγινε «η νεοφιλεύθερη ανάλγητη αριστερά» και ότι «από τον ΣΥΡΙΖΑ του δεν πληρώνω που ήσασταν πήγατε στον ΣΥΡΙΖΑ πληρώνω πιο πολλά».

Έκανε λόγο για θράσος που ζητά συναίνεση από την αξιωματική αντιπολίτευση και υπογράμμισε ότι άλλο εθνική συνεννόηση, άλλο συναίνεση, άλλο στήριξη, άλλο οικουμενική.

«Η συνεννόηση δεν γίνεται με κουτοπονηριές, τα θέλω όλα δικά μου και όταν βρίσκω τα δύσκολα σας θέλω μαζί», είπε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «η συνεννόηση θέλει αρχές και ήθος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα έχει», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα συναινέσουμε σε πολιτικές που δεν πιστεύουμε, δεν ψηφίζουμε κανέναν νέο φόρο καμία μείωση».

Όπως τόνισε ο κ. Μειμαράκης με τη ΝΔ η Ελλάδα πήγε να περπατήσει, αλλά εσείς πυροβολήσατε τα πόδα της χώρας. «Ζητάτε συναίνεση κατά ποιων; κατά των συνταξιούχων;» αναρωτήθηκε ο κ. Μειμαράκης.

Επίσης, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πιστεύουν ότι θα βγει ο προϋπολογισμός, εμείς ξέρουμε ότι δεν θα βγει, γιατί δεν το αντέχει η οικονομία. Δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίχτηκαν σε μύθους και ψέμματα, αυτά καταρρέουν και αυτό φάνηκε από την επόμενη ημέρα των εκλογών.

«Υπάρχει σε αυτόν τον προϋπολογισμό κάτι που να έχει πολιτική συνέπεια; Υπάρχουν φόροι παντού και περικοπές και αυξήσεις σε τέλη και εισιτήρια», υπογράμμισε. «Φέρνετε στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος που η χώρα δεν τον αντέχει», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «περιλαμβάνει για το 2016 περικοπές συντάξεων 1,7 δισ ευρώ».

«Aπό τον ΣΥΡΙΖΑ του δεν πληρώνω που ήσασταν πήγατε στον ΣΥΡΙΖΑ πληρώνω πιο πολλά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μειμαράκης και πρόσθεσε «ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε η νεοφιλεύθερη ανάλγητη αριστερά. Γίνατε πιο τροικανοί και από τους τροικανούς.

Πηγή: protothema.gr