Δυτική Οχθη: Συγκρούσεις, μαχαιρώματα και βία δίχως τέλος

Gazzetta team
Δυτική Οχθη: Συγκρούσεις, μαχαιρώματα και βία δίχως τέλος
Σκοτώθηκε ένας Παλαιστίνιος που αποπειράθηκε να επιτεθεί σήμερα με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών, ενώ ένας άλλος από πυροβολισμούς στη διάρκεια συγκρούσεων - Από την 1η Οκτωβρίου 95 Παλαιστίνιοι, μεταξύ αυτών και ένας Άραβας του Ισραήλ, έχουν σκοτωθεί στην απόπειρά τους να επιτεθούν εναντίον Ισραηλινών.

Ένας Παλαιστίνιος αποπειράθηκε σήμερα να επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινών συνοριοφυλάκων στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και σκοτώθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Παλαιστίνιος βγήκε απότομα από ένα όχημα στη διασταύρωση Ταπούαχ, νότια της Ναμπλούς, και έτρεξε κρατώντας ένα μαχαίρι προς τους συνοριοφύλακες οι οποίοι άνοιξαν πυρ και τον σκότωσαν.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ένας άλλος Παλαιστίνιος, 21 ετών, σκοτώθηκε από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια συγκρούσεων στην Κατάνα, επίσης στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο Γιαχία Τάχα δέχθηκε πυροβολισμούς στο κεφάλι στη διάρκεια συγκρούσεων με Ισραηλινούς στρατιώτες στο χωριό αυτό που βρίσκεται δυτικά της Ιερουσαλήμ, διευκρίνισε το υπουργείο.

Από την 1η Οκτωβρίου 95 Παλαιστίνιοι, μεταξύ αυτών και ένας Άραβας του Ισραήλ, έχουν σκοτωθεί στην απόπειρά τους να επιτεθούν εναντίον Ισραηλινών με αιχμηρά αντικείμενα ή σε συγκρούσεις με τον στρατό και εβραίους εποίκους.

Επιπλέον, έχουν σκοτωθεί 17 Ισραηλινοί, καθώς και ένας Αμερικανός και ένας υπήκοος Ερυθραίας.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μόσε Γιαλόν επεσήμανε σήμερα ότι περισσότεροι από 800 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί τους τελευταίους δύο μήνες.