H Apple ανοίγει τα πρώτα της καταστήματα στην Ινδία

Gazzetta team
H Apple ανοίγει τα πρώτα της καταστήματα στην Ινδία
Μπορεί να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά παράδοξα των καιρών μας, όμως είναι αλήθεια ότι η Apple απουσίαζε από την Ινδία και μια αγορά 1,25 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει, καθώς η ο γίγαντας των ηλεκτρονικών αποφάσισε να συνεργαστεί με την Tata (την μεγαλύτερη εταιρία της Ινδίας, με δραστηριότητα σε δεκάδες τομείς, μεταξύ των οποίων κυρίως τα αυτοκίνητα) έτσι ώστε να μπει στην αγορά της Ινδίας μέσω μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων.

Η εταιρία δεν είχε καταφέρει να ανοίξει καταστήματα στην τεράστια αυτή χώρα, λόγω του ότι υπάρχουν πολύ αυστηροί νόμοι για ξένες εταιρίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο λιανικό εμπόριο της Ινδίας. Η συνεργασία με την μεγάλη εταιρία λιανικού εμπορίου Croma της επιτρέπει να ξεφύγει από αυτή την απαγόρευση. Και να ανοίξει τα πρώτα δικά της καταστήματα, με προσωπικό και προδιαγραφές αντίστοιχα με αυτά που ισχύουν σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Με την Ινδία να αποτελεί το επόμενο μεγάλο πεδίο για την αύξηση των πωλήσεων των κινητών και με τους Κινέζους κατασκευαστές (με πρώτη και καλύτερη την Xiaomi να ετοιμάζονται ήδη), η απόφαση της Apple είναι αποφασιστικής σημασίας για την πορεία και τα κέρδη της εταιρίας σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: protothema.gr