Σκληρές εικόνες: Τα πρώτα λεπτά μετά την σφαγή στην Άγκυρα (vid)

Gazzetta team
Σκληρές εικόνες: Τα πρώτα λεπτά μετά την σφαγή στην Άγκυρα (vid)
Νεκροί και τραυματίες κείτονται στο έδαφος, λίγα μόνο λεπτά αφότου διαδήλωναν υπέρ της ειρήνης στην χώρα τους.

Ενώ ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από τη διπλή βομβιστική επίθεση την Τουρκία ανεβαίνει, ένα βίντεο το οποίο τραβήχτηκε λίγο μόλις λεπτά έπειτα από τα φονικά χτυπήματα στην Άγκυρα είδε το «φως» της δημοσιότητας, προκαλώντας σοκ, αποτροπιασμό και θλίψη για τα αθώα θύματα που χάθηκαν, ενώ διαδήλωναν για την ειρήνη.

Στο παρακάτω βίντεο, το οποίο περιέχει ιδιαίτερα σκληρές εικόνες, καταγράφονται οι σκηνές που επικράτησαν τα πρώτα λεπτά μετά τις επιθέσεις.


Στο κέντρο της Άγκυρας επικρατεί ένα σκηνικό απόλυτης φρίκης μετά την «σφαγή» πίσω από την οποία βρίσκονται, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, δύο βομβιστές αυτοκτονίας.

Ο δρόμος έχει βαφτεί κόκκινος. Παντού υπάρχουν αίματα και ανθρώπινα μέλη. Νεκροί και τραυματίες κείτονται στο έδαφος, λίγα μόνο λεπτά αφότου διαδήλωναν υπέρ της ειρήνης στην χώρα τους.

Άνθρωποι θρηνούν, ενώ άλλοι προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή φίλους και γνωστούς. Οι νεκροί και οι τραυματίες μεταφέρονται σε ασθενοφόρα πάνω στα πάνο που νωρίτερα κρατούσαν και στα οποία είχαν γράψει τα φιλειρηνικά μηνύματά τους, ενώ οι γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να κρατήσουν όσα πιο πολλά άτομα μπορούν στη ζωή.

Δυστυχώς, ενώ το τουρκικό υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για 86 νεκρούς και 186 τραυματίες, υπάρχουν φόβοι πως ο κατάλογος των θυμάτων θα μεγαλώσει κατά πολύ τις επόμενες ώρες, με τον τουρκικό ιατρικό σύλλογο να μιλά ήδη για 97 νεκρούς και πάνω από 400 τραυματίες.

Πηγή: www.protothema.gr