Ρέγκλινγκ: Αν η Ελλάδα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους, θα την έχει

Gazzetta team
Ρέγκλινγκ: Αν η Ελλάδα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους, θα την έχει
Η Ευρώπη δεν είναι αντίθετη με το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά το βλέπει διαφορετικά από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επιβεβαιώνοντας και εκείνος τη διάσταση απόψεων για το θέμα.

Οταν του επισημάνθηκε ότι ήταν από τις αντίθετες φωνές στην πραγματοποίηση των συζητήσεων για αυτό το ζήτημα τώρα, ο επικεφαλής του ESM απάντησε πως δεν είναι ακριβώς αυτή η άποψή του.

«Εμείς, όπως και το ΔΝΤ, θέλουμε η Ελλάδα να προχωρήσει σε βιωσιμότητα χρέους. Αυτό είναι ένα από τα κλειδιά της τεράστιας στήριξης της Ευρώπης στην Ελλάδα», απάντησε ο Ρέγκλινγκ μιλώντας στο CNBC. Ομως, σημείωσε, η Ευρώπη βλέπει το ζήτημα σε έναν πιο μακρινό ορίζοντα σε σύγκριση με το ΔΝΤ, γιατί ήδη έχει δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο με τον ESM.

«Τα δάνειά μας είναι πιο μακροπρόθεσμα, οι όροι καλύτεροι, τα επιτόκια πιο χαμηλά. Ηδη έχουμε δώσει μεγάλη βοήθεια στην Ελλάδα», τόνισε ο Ρέγκλινγκ. «Εχουμε διαφορετικό πλαίσιο, για καλούς λόγους», πρόσθεσε. Σε ό,τι αφορά το «καυτό» θέμα του χρέους, παραδέχθηκε ότι πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα, αν όμως η χώρα εφαρμόσει το πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

«Αν εμμείνει σε αυτό και το εφαρμόσει και η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ελάφρυνση χρέους, θα την έχει. Αυτή η δέσμευση υπάρχει και δεν αμφισβητείται», τόνισε ο Ρέγκλινγκ.

Πηγή: iefimerida.gr