Ντεπαρντιέ κατά των ΗΠΑ: Είστε λαός-καταστροφέας

Gazzetta team
Ντεπαρντιέ κατά των ΗΠΑ: Είστε λαός-καταστροφέας
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Μόσχα την περασμένη Τετάρτη, ο 66χρονος ηθοποιός τα έσουρε στους Αμερικάνους

Μπορεί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ να υποδύθηκε το 1990 στην επιτυχημένη ταινία «Πράσινη Κάρτα» έναν Γάλλο που ήταν πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να μείνει στην Αμερική, σήμερα όμως δεν δείχνει να τρέφει και τόση εκτίμηση για τις ΗΠΑ.

Αυτό τουλάχιστον αφήνουν να διαφανεί οι πρόσφατες δηλώσεις του σε μία συνέντευξη τύπου, όπου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους Αμερικανούς, αποκαλώντας τους «λαό που σταθερά στην ιστορία τους καταστρέφει άλλους».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Μόσχα την περασμένη Τετάρτη, ο 66χρονος ηθοποιός που έγινε Ρώσος πολίτης το 2013 είπε τα εξής για τους «άσπονδους εχθρούς» της νέας του πατρίδας: «Οι Αμερικάνοι αρχικά πολεμούσαν ο ένας τον άλλο, μετά κατέστρεψαν τους Ινδιάνους, μετά είχαν δούλους και μετά έκαναν τον εμφύλιο. Σαν να μην έφταναν αυτά, ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν την ατομική βόμβα. Όχι ευχαριστώ, προτιμώ να είμαι Ρώσος».

«Αν οι Ευρωπαίοι σταματούσαν να ακούν τους Αμερικανούς, θα ήμουν πολύ πιο ευτυχισμένος», επισήμανε ο 66χρονος, προσθέτοντας μάλιστα ότι ακόμα και ο κινηματογράφος των ΗΠΑ είναι... χάλια. «Σιχαίνομαι ακόμα και τις ταινίες σας», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή protothema.gr