Μαθητής συνελήφθη μετά από μηνύματα μίσους στο Facebook

Gazzetta team
Μαθητής συνελήφθη μετά από μηνύματα μίσους στο Facebook
Πήγαινε στο ίδιο σχολείο με έφηβο που δολοφόνησε αστυνομικό στην Αυστραλία.

Ένας μαθητής, που πηγαίνει στο ίδιο λύκειο με τον 15χρονο που δολοφόνησε την περασμένη εβδομάδα έναν υπάλληλο της αστυνομίας στην Αυστραλία, συνελήφθη σήμερα έξω από το σχολείο του, σύμφωνα με την αστυνομία, αφού ρωτήθηκε από αστυνομικούς σχετικά με μηνύματα που ανάρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την επίθεση της Παρασκευής.

Ο όμιλος μέσων ενημέρωσης Australian Broadcasting Corporation μετέδωσε εικόνες που δείχνουν τον μαθητή του Λυκείου Arthur Phillip, στο δυτικό Σίδνεϊ, καθισμένο στο έδαφος, με τα χέρια δεμένα με χειροπέδες πίσω στην πλάτη και τα πράγματά του αδειασμένα στο πεζοδρόμιο.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη του εφήβου.

«Λίγο μετά τις 08:30, αστυνομικοί μίλησαν σε έναν έφηβο για μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Κατά την σύλληψή του, «ο έφηβος απείλησε τους αστυνομικούς», προσθέτει.

Την περασμένη Παρασκευή ένας 15χρονος σκότωσε έναν πολίτη που εργαζόταν για την αστυνομία ως λογιστής, τον 58χρονο Κέρτις Τσενγκ, πυροβολώντας τον στο κεφάλι μπροστά από αστυνομικό τμήμα της Αυστραλίας.

Ο 15χρονος, ο οποίος κατονομάστηκε από τα μέσα ενημέρωσης ως Φάρχαντ Τζάμπαρ, είχε γεννηθεί στο Ιράν και ήταν ιρακινο-κουρδικής καταγωγής, σύμφωνα με τις αρχές. Ο έφηβος αυτός, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, δεν είχε καμία προηγούμενη καταδίκη σε βάρος του.

Η Sydney Morning Herald γράφει ότι δημοσιογράφοι της είδαν πολλά μηνύματα που είχε δημοσιεύσει μετά τον φόνο αυτόν στον λογαριασμό του στο Facebook ο έφηβος που συνελήφθη σήμερα. Σύμφωνα με αυτήν και τον Australian Broadcasting Corporation, στα μηνύματα αυτά ο συλληφθείς εξήρε την πράξη του Φάρχαντ και σχολίαζε ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει «να καούν στην κόλαση».

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για να εξιχνιάσει τα κίνητρα της δολοφονίας αυτής, για την οποία ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ δήλωσε ότι «φαίνεται πως ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια».

Η Αυστραλία, σύμμαχος των ΗΠΑ στον αγώνα τους κατά των ισλαμιστών μαχητών στο Ιράκ και την Συρία, έχει αυξήσει από πέρυσι τα επίπεδα συναγερμού για επιθέσεις από εξτρεμιστές.

Οι αρχές υπολογίζουν επίσης ότι τουλάχιστον 70 Αυστραλοί έχουν ενταχθεί στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή, όπως και ότι υπάρχουν άλλοι περίπου 100 στην Αυστραλία που διευκολύνουν και υποστηρίζουν από εκεί τους πρώτους.


Πηγή: newsbeast.gr