Μάγδα Φύσσα: Ο Ρουπακιάς ήταν εκπαιδευμένος δολοφόνος

Gazzetta team
Μάγδα Φύσσα: Ο Ρουπακιάς ήταν εκπαιδευμένος δολοφόνος
Οι γιατροί είπαν πως τα χτυπήματα ήταν επαγγελματικά, δηλώνει η μάνα του Παύλου Φύσσα - «Αυτό δεν έγινε και με τον Λουκμάν, αυτό κάνουν, εκπαιδεύουν δολοφόνους» - «Αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα», λέει και υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί εκείνο το βράδυ αδιαφόρησαν.

Με δάκρυα στα μάτια ξεκίνησε σήμερα να καταθέτει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής η μητέρα του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα.

Η μαυροφορεμένη μητέρα συγκλονίζει με την κατάθεσή της: «Σε όσους νομίζουν ότι τρόμαξαν το παιδί μου, θέλω να τους πω ότι οι Παύλος ήταν ένας άγγελος», είπε στην κατάθεσή της η κ. Φύσσα, περιγράφοντας καρέ - καρέ όλα όσα έγιναν λίγο πριν αλλά και μετά τη στυγερή δολοφονία του γιου από τον Γιώργο Ρπουπακιά. Η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού- όπως άλλωστε είχε κάνει και ο πατέρας του Παναγιώτης Φύσσας - τόνισε στο δικαστήριο πως τα χτυπήματα στο γιο της ήταν επαγγελματικά. «Μου το είπε ο γιατρός στο Νοσοκομείο, μου ανέφερε πως ακόμη και έξω από το Γενικό Κρατικό να χτυπάγανε τον Παύλο, πάλι δεν θα τον προλάβαιναν».

Άλλοτε ψύχραιμη και άλλοτε ξεσπώντας σε λυγμούς, η Μάγδα Φύσσα απέφευγε να πει το όνομα του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. «Δεν θέλω να λέω το όνομά του είναι δολοφόνος» είπε η μητέρα του 34χρονου μουσικού, αναφέροντας πως περίπου 50 άτομα είχαν εγκλωβίσει τον γιο της έξω από την καφετέρια το «Κοράλι», όπου είχε πάει με την παρέα του και τη σύντροφό του να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα. «Είχαν εγκλωβίσει τον Παύλο, μέχρι να έρθει το κτήνος να τον δολοφονήσει. Τον ενθάρρυναν κιόλας» είπε η κυρία Φύσσα, τονίζοντας πως η αστυνομία που είχε ειδοποιηθεί από τη φίλη του γιου της για το περιστατικό αδιαφόρησε, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. «Η Χρύσα (σ.σ. σύντροφος του Παύλου) πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα, και τους εκλιπαρούσε για βοήθεια» είπε η μητέρα του Παύλου Φύσσα για να επισημάνει λίγο αργότερα στην κατάθεσή της πως με αφορμή τα όσα έγιναν στην περίπτωση του γιου της, για εκείνη «Αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα».

Η κυρία Φύσσα, επικαλούμενη τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις έρευνες των δικαστικών, ανέφερε στο δικαστήριο πώς ειδοποιήθηκαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής για να φτάσουν έξω από την καφετέρια το «Κοράλι». Όπως ανέφερε το πρώτο τηλεφώνημα έγινε από τον κατηγορούμενο Γ. Άγγο, ο οποίος ενημέρωσε τον Καζαντζόγλου και εκείνος με την σειρά του τον Πατέλη, πυρηνάρχη της Χ.Α στη Νίκαια. Ο Πατέλης ενημέρωσε τον Λαγό και από εκεί ειδοποιήθηκαν με sms τα μέλη της Χ.Α να μαζευτούν στο σημείο. «Αν δεν δινόταν το "οκ" από το Λαγό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τίποτα», δήλωσε.

Εκπαιδεύουν δολοφόνους, είναι εγκληματική οργάνωση

«Με τον ίδιο τρόπο δε δολοφόνησαν και τον Λουκμάν; Με μαχαίρι. Είναι εγκληματική οργάνωση, εκπαιδεύουν δολοφόνους», είπε στην κατάθεσής της η κ. Φύσσα, απαντώντας στην ερώτηση της προέδρου για το ποιο μπορεί να ήταν το κίνητο της δολοφονίας του γιου της. «Το κίνητρό τους ήταν η ισχύς που θέλου να έχουν. Οτιδήποτε αντίθετο για αυτούς πρέπει να τελειώνει, ότι κινείται σφάζεται...»

Η κυρία Φύσσα αναφέρθηκε στην τελευταία φορά που είδε ζωντανό το γιο της, μια ημέρα πριν τη δολοφονία του. «Θα ξεκινήσω από τις 17 του μήνα Σεπτεμβρίου που είδα τελευταία φορά το παιδί μου, χαιρετηθήκαμε και μου είπε ότι θα πήγαινε να δει το ποδόσφαιρο. Ήταν από τις ελάχιστες φορέςε που θα έβλεπε ποδόσφαιρο χωρίς τον πατέρα του. Χαιρετηθήκαμε, εγώ χρειάστηκε να πάω στην κόρη μου. Στις 2 τα ξημερώματα χτύπησε το κινητό της κόρης μου, ήταν ο πατέρας της, της λέει "άνοιξέ μου". Ανοίγει η πόρτα και βλέπω τον άνδρα μου ωχρό που με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει προσπαθούσε κάτι να μας πει. Κατάφερε να μου πει ότι δεν έγινε κάτι πολύ σοβαρό, ότι ο Παύλος χτύπησε και είναι στο Κρατικό και ότι θέλει να με δει. Σε καμία περίπτωση δεν πίστεψα ότι ο Παύλος χτύπησε απλά, πίστεψα ότι έχει γίνει κάτι κακό».

«Δεν τρόμαξαν τον Παύλο»

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της, η κυρία Φύσσα ανέφερε πως κάποια στιγμή δεν άντεξε και ρώτησε τον άνδρα της: «Του λέω, πες μου τι συνέβη με το παιδί; Πες μου, μέχρι εδώ ήταν; Αυτή ήταν η ζωή μας»; Ο σύζυγός της όπως λέει, προσπαθούσε να μη της δώσει να καταλάβει τι πραγματικά είχε συμβεί, αν και η ίδια είχε καταλάβει πως κάτι κακό είχε γίνει, χωρίς όμως να πάψει να ελπίζει. «Φτάνω στο Κρατικό, βλέπω πολύ κόσμο έξω. Συγγενείς μας και φίλους. Δεν περίμενα να μου πει κανείς τίποτα. Μπαίνω τρέχοντας μέσα. Βλέπω μπροστά μου δυο γιατρούς, η μια ήταν γυναίκα με κοίταγε στα μάτια και δεν μου έλεγε. Ρωτάω πού είναι το παιδί μου. Αρχίζω να τραβάω τα παραβάν και να τον ψάχνω. Κάποια στιγμή τους είπα πείτε μου τώρα τι έγινε. Τότε ο γιατρός μου είπε ότι ο Παύλος έφυγε» κατέθεσε η κυρία Φύσσα.

Και ξεσπώντας σε λυγμούς, η τραγική μητέρα συνέχισε: «Ρώτησα πώς είναι δυνατόν; Μου είπε ότι τον μαχαίρωσε στην καρδιά η Χρυσή Αυγή. Μου λέει, σας παρακαλώ τον έχουν πιάσει. Μου είπε ότι οι μαχαιριές στο παιδί μου ήταν επαγγελματικές. Μου είπε πως εδώ απέξω να γίνονταν και πάλι δεν θα προλάβαιναν να σώσουν το παιδί μου. Πήγα να δω τον Παύλο. Γι' αυτούς που νομίζουν ότι τον τρόμαξαν, θέλω να τους πως το παιδί μου δεν τρόμαξε, κοιμόταν, ήταν ένας ένας άγγελος. προσπάθησα να τον ζεστάνω να σηκωθεί να φύγουμε»...

Πηγή: protothema.gr