Μεϊμαράκης για Τσίπρα: «Είναι ασυνείδητος, επιπόλαιος και κατέστρεψε τη χώρα»

Gazzetta team
Μεϊμαράκης για Τσίπρα: «Είναι ασυνείδητος, επιπόλαιος και κατέστρεψε τη χώρα»
Μετωπική επίθεση μέσω... Ιταλίας εξαπολύει στον Αλέξη Τσίπρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Από τις σελίδες της ιταλικής εφημερίδας Corriere Della Serra, τον κατηγορεί σε συνέντευξή του για ασυνειδησία, επιπολαιότητα και πως οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.

«Η ασυνειδησία του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος της κατάρρευσης. Από τότε που ανέλαβαν την εξουσία ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ παρήγαγαν μόνον χάος στην οικονομία και κοινωνικούς διχασμούς. Ο Τσίπρας έχασε πολύτιμο χρόνο και έκανε την Ελλάδα να χάσει δισεκατομμύρια ευρώ. Έχουν υπερβεί τα όρια», τονίζει ο πρόεδρος της Ν.Δ. και προσθέτει ότι «οι Έλληνες πολίτες είναι εξουθενωμένοι, μετά από μήνες πόλωσης και έλλειψης σταθερότητας. Οι Έλληνες επιθυμούν, τώρα, σταθερότητα και εθνική ενότητα. Ζητούν μια υπεύθυνη ηγεσία που να μπορεί να προσφέρει αυτά τα βασικά αγαθά».

Αναφερόμενος στην Ιταλία, ο κ. Μεϊμαράκης: «Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών είναι σημαντικό και για τους γείτονές μας. Μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είχε σοβαρές συνέπειες και για τις χώρες με τις οποίες συνορεύουμε, ιδίως για την Ιταλία, τον σημαντικότερο μεσογειακό μας γείτονα με τον οποίο μας συνδέει μια μεγάλη φιλία».

Σε ερώτηση αν, σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, θα επαναδιαπραγματευθεί ή θα εφαρμόσει το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, απαντά: «Η επιπολαιότητα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πραγματική αιτία της τρίτης διάσωσης. Αν είχανε δράσει με πιο υπεύθυνο τρόπο, η Ελλάδα δεν θα είχε φτάσει στην ακραία κατάσταση στην οποία βρέθηκε. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να στηρίξουμε το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, για να σώσουμε την χώρα από την καταστροφική διαχείριση του πρωθυπουργού και να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον στην Ευρώπη. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε για να αρχίσει η εφαρμογή του προγράμματος και, όπου είναι δυνατόν, να προτείνουμε και ισοδύναμα μέτρα, που να είναι δικαιότερα για τους πολίτες».

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Μεϊμαράκης σημειώνει: «Είμαι έτοιμος να σχηματίσω κυβέρνηση εθνικής ενότητας με όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Αυτό σημαίνει όλα τα κόμματα που δεσμεύθηκαν να διατηρήσουν την Ελλάδα εντός του Ευρώ. Είμαι διατεθειμένος και να συνεργασθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση μου στοχεύει στην ένταξη, δεν έχω πρόβλημα να απευθυνθώ στην άλλη πλευρά της Βουλής. Η Ελλάδα έχει μπροστά της έναν πολύ δύσκολο δρόμο. Έχει ανάγκη όσο ποτέ από εθνική ενότητα και στήριξη».

Τέλος, στη διαπίστωση του Ιταλού δημοσιογράφου ότι «ο Τσίπρας δεν εννοεί να συνεργασθεί με την Νέα Δημοκρατία», απαντά: «Ο Τσίπρας, δυστυχώς, συνεχίζει να μην καταλαβαίνει. Συνεχίζει να μιλά και να δρα κατά του εθνικού συμφέροντος. Συνεχίζει την ίδια παλιά ρητορική. Την ίδια παλιά πολιτική του διχασμού και της πόλωσης. Εκείνη που χαρακτήρισε τους μήνες της πρωθυπουργίας του».

Πηγή: koolnews.gr