Λαφαζάνης: Η Τρόικα είναι πολύ χειρότερη από τη χούντα

Gazzetta team
Λαφαζάνης: Η Τρόικα είναι πολύ χειρότερη από τη χούντα
Σε μια ακραία σύγκριση προχώρησε την Παρασκευή ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Φέρεται να έχει πει σε συνέντευξη ότι η Τρόικα είναι πολύ χειρότερη από την χούντα.

Όπως αναμετέδωσε το ΜΕΓΚΑ, ο κ. Λαφαζάνης φέρεται να είπε σε συνέντευξη στον Alpha Radio ότι «οι Έλληνες είναι στην ουσία σκλάβοι. Οι κυβερνήσεις είναι σκλάβοι αδίστακτων κηδεμόνων. Και στην δικτατορία έλεγαν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Η τρόικα είναι πολύ χειρότερη από χούντα. Η τρόικα καθορίζει ακόμα και το πότε θα ανοίξουν τα φαρμακεία. Έχουμε φτάσει σε σημείο νεοαποικιοποίησης”.

Επανέλαβε πως η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι κόμμα της δραχμής και ότι το νόμισμα είναι το μέσο, σημειώνοντας πως πρόθεσή τους είναι να εθνικοποιήσουν τις τράπεζες "που ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό. Είναι μαύρη τρύπα που δεν προσφέρει τίποτα στην οικονομία”.

Ο κ. Λαφαζάνης ισχυρίστηκε πως η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει ένα μεγάλο αντιμνημονιακό ρεύμα στην κοινωνία, "που δεν θέλει να βλέπει την Ελλάδα να καταστρέφεται επειδή δήθεν δεν υπάρχει άλλη λύση”, ενώ τόνισε πως το κόμμα και ο ίδιος βάλλονται γιατί "είναι η μόνη δύναμη η οποία έχει εναλλακτική λύση με αρχή, μέση και τέλος”.

Κληθείς να σχολιάσει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, σημείωσε πως "δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφονται γιατί δεν μπορούν να συλλάβουν τις διεργασίες που γίνονται στην κοινωνία και πέφτουν συνεχώς έξω, ενώ εντάσσονται και σε πολιτικές σκοπιμότητες” και εμφανίστηκε βέβαιος ότι "για άλλη μία φορά οι δημοσκόποι και οι δημοσκοπήσεις θα τρίβουν τα μάτια τους”.

Εξαπέλυσε, παράλληλα, επίθεση στο ΚΚΕ τονίζοντας ότι "ο δρόμος που ακολουθεί είναι πάλι λάθος” και δεν αφουγκράζεται τι θέλει ο ελληνικός λαός. Παρότι υπάρχουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές με τον Περισσό, όμως, σημείωσε ότι "η Αριστερά πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να αντισταθεί. Εμείς αυτή την ιστορική πρόσκληση απευθύνουμε”.

Αναφερόμενος, τέλος, στον Μανώλη Γλέζο, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας επισήμανε πως πρόκειται για μια ξεχωριστή περίπτωση. "Καταθέτει ευθαρσώς την άποψή του και γίνεται δεκτή. Είναι σύμβολο. Εμείς είμαστε σε διάλογο μαζί του. Ο Μ. Γλέζος θα κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι καλύτερο για τον ίδιο και τον ελληνικό λαό”, κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.