Mega: Μέχρι και πρόστιμο έχει επιβληθεί στον Μητρόπουλο

Gazzetta team
Mega: Μέχρι και πρόστιμο έχει επιβληθεί στον Μητρόπουλο
Το τηλεοπτικό κανάλι υποστήριξε ότι με την υπ΄ αριθμ. 3792/2015 οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών μεταρρυθμίστηκε παλαιότερη απόφαση και οριστικοποίησε το πρόστιμο σε 375.329,08 ευρώ.

Η αξίωση του Ελληνικού Δημοσίου από τον βουλευτή και αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα, όχι μόνο δεν έχει παραγραφεί, αλλά επιπλέον του έχει επιβληθεί πρόστιμο 375.329,08 ευρώ.

Αυτό επισήμανε σήμερα ο επίμαχος τηλεοπτικός σταθμός στο δελτίο ειδήσεων των 8μ.μ.
Μάλιστα, το Μέγκα υποστήριξε ότι με την υπ΄ αριθμ. 3792/2015 οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η οποία δημοσιεύθηκε μεν πρόσφατα, αλλά δεν έχει ακόμη θεωρηθεί, μεταρρυθμίστηκε παλαιότερη απόφαση και μείωσε το ποσό του φόρου.

Σύμφωνα με τον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό το «δια ταύτα» της υπ΄ αριθμ. 3792/2015 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, αναφέρει ότι «δέχεται εν μέρει, μεταρρυθμίζει την 482/2013 απόφαση της επιτροπής διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών του άρθρου 70Α του ν. 2238/94, περιορίζει το πρόστιμο που τού έχει επιβληθεί με την 459/2013 πράξη του προϊσταμένου της Δ' Δ.Ο.Υ. Αθηνών στο ποσό των 375.329,08 ευρώ».

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης την περασμένη εβδομάδα διαβίβασε, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην Βουλή τη δικογραφία για τον κ. Μητρόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης ζήτησε με έγγραφό του από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διαβιβαστεί στην Βουλή η σχετική δικογραφία προκείμενου να αποφασίσει εάν θα αρθεί ή όχι η βουλευτική ασυλία του κ. Μητρόπουλου, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξης για το αδίκημα της φοροδιαφυγή και για όποιο άλλο πιθανά αδίκημα προκύψει.

Πηγή: protothema.gr