Π. Λαφαζάνης: Το ευρώ ήταν το δόγμα της κυβέρνησης

Gazzetta team
Π. Λαφαζάνης: Το ευρώ ήταν το δόγμα της κυβέρνησης
Σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη, «το μνημόνιο σημαίνει απεριόριστη λιτότητα, αέναη ξένη κηδεμονία, υποτέλεια για 10 χρόνια, 20 χρόνια...».

«Το ευρώ κατέληξε να είναι το δόγμα της κυβέρνησης», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ψηφίζοντας το μνημόνιο, η κυβέρνηση «πέρασε στην αντίπερα όχθη, στο όνομα της πάση θυσία παραμονής στο ευρώ», είπε ο κ. Λαφαζάνης ενώ χαρακτήρισε την Ευρωζώνη «γερμανική οικονομική και κοινωνική φυλακή».

Σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη, «το μνημόνιο σημαίνει απεριόριστη λιτότητα, αέναη ξένη κηδεμονία, υποτέλεια για 10 χρόνια, 20 χρόνια...». «Δεν μπορούμε να φύγουμε από την ύφεση με τη μνημονιακή κηδεμονία, δεν μπορεί με τα μνημόνια να βγει η χώρα από την κρίση. Το εθνικό νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι εργαλείο και μέσο διεξόδου για την εφαρμογή ενός φιλολαϊκού παραγωγικού προγράμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το πού θα βρεθεί χρηματοδότηση με το νέο νόμισμα για την οικονομία, δήλωσε πως «είναι ψεύδος και μύθος ότι με εθνικό νόμισμα δεν θα έχουμε να πληρώσουμε φάρμακα και πρώτες ύλες». Σήμερα έχουμε πλεονασματικό ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών. Επομένως με εθνικό νόμισμα δεν θα υπάρχει πρόβλημα συναλλάγματος για εισαγωγές. Και άλλες χώρες της Ε.Ε. είναι εκτός ευρώ και καθόλου δεν δυστυχούν», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

Πηγή: naftemporiki.gr