Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας έκανε «κωλοτούμπα» και έγινε μνημονιακός

Gazzetta team
Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας έκανε «κωλοτούμπα» και έγινε μνημονιακός
Επέλεξε μνημονιακή πολιτική που εξοντώνει τον λαό - Ο αντίπαλος της Αριστεράς είναι οι μνημονιακές δυνάμεις.

Ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγορώντας τον για «κωλοτούμπα» και εφαρμογή ενός μνημονιακού σχεδίου που εξοντώνει τον ελληνικό λαό.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αθέτησε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του και επέλεξε μνημονιακή πολιτική. «Το πρόγραμμα μας δεν εφαρμόστηκε. Έγινε μια αναδίπλωση απίστευτη και ξαφνικά από αντιμνημονιακοί γίναμε μνημονιακοί» είπε χαρακτηριστικά.

«Ποιος έκανε αναδίπλωση;» ρώτηθηκε από τον δημοσιογράφο και απάντησε ξεκάθαρα: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ διερωτήθηκε: «εδώ θα κατηγορείται η συνέπεια και η σταθερότητα και θα επικροτείται η κωλοτούμπα;»

Μιλώντας για τον διαχωρισμό του από την κυβερνητική πορεία, εξήγησε ότι παντού εξέφραζε τη διαφωνία και την κριτική του και διεμήνυε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν λάθος πορεία, «ότι πρέπει να έχουμε εναλλακτικό σχέδιο, ότι έτσι που πάμε θα έχουμε άσχημη κατάληξη».

«Χρειάζεται μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο για να σταματήσουμε την συμφορά» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν βγαίνει η χώρα από την κρίση μέσα στην Ευρωζώνη και με τα Μνημόνια. Κάνουμε αυτή την εναλλακτική επιλογή για να μπορέσει η χώρα να ανασάνει». «Δεν θα πάμε ούτε με τον κ. Τσίπρα, ούτε με τον κ. Μεϊμαράκη ούτε με καμιά μνημονιακή δύναμη» ξεκαθάρισε απορρίπτωντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το «νέο μέτωπο» Ν, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε δε τις πρόωρες εκλογές ως κίνηση επιλογής και όχι απελπισίας, διότι η κυβέρνηση πίστευε ότι με περίπατο θα έπαιρνε αυτοδυναμία. «Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να πάει στην Βουλή για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν πήγε γιατί κινδύνευε να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.» είπε ακόμη.

«Είχαμε καταγγείλει την συμφωνία της 2ης Φλεβάρη στην Κεντρική Επιτροπή» συνέχισε και για ακόμα μια φορά εξέφρασε την άποψη ότι η παραμονή στην Ευρωζώνη σημαίνει Μνημόνια και αέναη λιτότητα. «Για 5 χρόνια, για 100 χρόνια;» διερωτήθηκε. «Η Ευρωζώνη είναι μια γερμανική οικονομική φυλακή και μάλιστα υψίστης ασφαλείας. Δεν μπορείς να δραπετεύσεις από εκεί» υπογράμμισε.

«Δεν μπορούμε να φύγουμε από την ύφεση και την λιτότητα με την μνημονιακή κηδεμονία» συμπλήρωσε και κάλεσε τον λαό να πει «όχι» στη λιτότητα και την φορολεηλασία.

Σχετικά με τις συντάξεις σχολίασε ότι «τώρα ήρθαν μειωμένες λόγω μνημονίου. Δεν μπορεί ο ΦΠΑ να εκτοξεύεται στο 23%. Δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα έτσι. Χρειάζεται ρευστότητα η οικονομία. Γι' αυτό εμείς λέμε ότι η Ευρωζώνη διαλύει την οικονομία».

Υποστηρίζοντας την επιστροφή της χώρας σε εθνικό νόμισμα είπε ότι αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο. «Για μας το εθνικό νόμισμα δεν είναι φετίχ. Πρέπει να τονώσουμε τις εξαγωγές μας, να ενισχύσουμε την οικονομία. Θέλουμε να σταματήσει η φτώχεια και η δυστυχία. Να σταματήσουν τα παιδιά μας να μεταναστεύουν».

Για τη διαγραφή του χρέους είπε: «Η διαγραφή του χρέους είναι ρεαλιστική. Δεν μπορούμε να αποπληρώνουμε αυτό το χρέος γιατί δεν έχει προοπτική η αποπληρωμή αυτού του χρέους. Το χρέος μεγαλώνει. Όσο περνάει ο καιρός γίνεται μεγαλύτερο, επαχθέστερο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από το ΔΝΤ να ζητάει διαγραφή χρέους για εμάς».

Λαφαζάνης κατά Τασίας: Ανύπαρκτο το σχέδιο για το μεταναστευτικό


Αιχμηρά ήταν τα σχόλια του και για το «καυτό» ζήτημα του μεταναστευτικού. Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την απερχόμενη υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, για ανύπαρκτο σχέδιο για αυτό το κρίσιμο θέμα.

Περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά, μετά και την περιοδεία του στη Μυτιλήνη που «βουλιάζει» από χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά, έκανε λόγο για τριτοκοσμικές συνθήκες στις υποδομές και για παντελή έλλειψη τροφίμων.

Την ίδια ώρα, εναντιώθηκε και στις ευρωπαϊκές Αρχές καταγγέλλοντας τις για αδιαφορία. «Η ευρωπαϊκή βοήθεια θα έπρεπε να είναι καταλυτική» ανέφερε, σχολιάζοντας ταυτόχρονα ότι ελάχιστοι πόροι διατίθενται για το μεταναστευτικό.

Πηγή: protothema.gr