Λαφαζάνης: Θα συμπορευθούμε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Gazzetta team
Λαφαζάνης: Θα συμπορευθούμε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
«H μορφή της συμπόρευσης θα ανακοινωθεί σύντομα»

Τη συμπόρευση της Λαϊκής Ενότητας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ διευκρίνισε πως η μορφή της συνεργασίας θα ανακοινωθεί σύντομα. Παράλληλα, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η Λαϊκή Ενότητα μπαίνει στη Βουλή, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση και την αισιοδοξία πως το κόμμα του θα πάει πολύ ψηλά και αφήνοντας αιχμές για τις δημοσκοπήσεις που, όπως είπε, όλα τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει έξω.

Μιλώντας στο Star, ο κ. Λαφαζάνης εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα καταγγέλλοντας πως «το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι το τρίτο μνημόνιο».

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας στήριξε δημόσια την κ. Κωνσταντοπούλου με αφορμή τις επιθέσεις, που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα, λέγοντας πως «κινήθηκε με θεσμικό και δημοκρατικό τρόπο».

Επίσης, έκανε λόγο για «μνημονιακή δικτατορία», καταγγέλοντας πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει άλλος νόμος εκτός από το μνημόνιο. «Δεν έχουμε ούτε Σύνταγμα, ούτε κανονισμό της Βουλής, υπάρχει μόνο το μνημόνιο» είπε με νόημα.

Στο ερώτημα αν θα συνεργαστεί με τον Γιάνη Βαρουφάκη και αν έχει επικοινωνήσει με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο κ.Λαφαζάνης είπε πως δεν φαίνεται συμπόρευση σε αυτή τη φάση, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του.

Αναφερόμενος στην επτάμηνη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Λαφαζάνης υποστήριξε πως δεν υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο, ενώ απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν πως θέλει μνημόνιο με δραχμή, δήλωσε χαρακτηριστικά «προφάσεις εν αμαρτίαις το μνημόνιο είναι το ίδιο το ευρώ».

«Όσο η ελλάδα θα είναι στην ευρωζώνη, θα ζει με το μνημόνιο» τόνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τις αιτιάσεις του πρώην υπουργού Επικρατείας Ν.Παππά πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπεσε εκ των έσω, ο κ.Λαφαζάνης επανέλαβε πως «η κυβέρνηση δεν έπεσε, αλλά παραιτήθηκε. Κανείς δεν την έριξε, απλά δεν τόλμησε να πάει στην Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης».

Πηγή newsbeast.gr