Διόρθωση -1,22% του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Gazzetta team
Διόρθωση -1,22% του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Μεγάλες απώλειες υπέστησαν ωστόσο για δεύτερη μέρα οι μετοχές των τραπεζών, οι οποίες έκλεισαν στο -29,26%, κοντά στο επιτρεπόμενο όριο του -30%.

Με διόρθωση του Γενικού Δείκτη στο -1,22%, στις 659,94 μονάδες (ενδοσυνεδριακό χαμηλό 635,06 και υψηλό 669,89), την επομένη του κραχ της Δευτέρας, έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 64,10 εκατ. ευρώ.

Μεγάλες απώλειες υπέστησαν ωστόσο για δεύτερη μέρα οι μετοχές των τραπεζών, οι οποίες έκλεισαν στο -29,26%, κοντά στο επιτρεπόμενο όριο του -30%. Πάντως, πολλοί κλάδοι, προεξαρχόντων του εμπορίου και των χημικών, κατέγραψαν θετικό πρόσημο.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,61%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,78%. Ανοδικά κινήθηκαν 60 μετοχές, 39 πτωτικά ενώ 10 παρέμειναν σταθερές.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, σχολίασε ότι η δεύτερη ημέρα λειτουργίας του Χρηματιστηρίου δείχνει εικόνα εξομάλυνσης της αγοράς καθώς και ότι τα όποια μέτρα ελέγχου της μεταβλητότητας των τιμών που έχουν ληφθεί δεν θα διαρκέσουν για πολύ.

Η ομαλοποίηση της χρηματιστηριακής αγοράς και η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές συνιστούν βασικές προϋποθέσεις για την άρση των περιορισμών στους Έλληνες επενδυτές, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κωνσταντίνος Μποτόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Μποτόπουλο, στόχος είναι οι περιορισμοί να αρθούν σε μικρό χρονικό διάστημα και προς αυτή την κατεύθυνση οι χρηματιστηριακές αρχές μαζί με την Τράπεζα της Ελλάδας ΕΛΛ+15,79% θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία έχει και τον τελικό λόγο.

Πηγή: skai.gr