Οι διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στην Ερείκουσα (pics)

Gazzetta team
Οι διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στην Ερείκουσα (pics)
Τις τελευταίες δύο ημέρες ο πρωθυπουργός φέρεται να ταλαιπωρείται από μια ίωση και για αυτό δεν έχει βγει για εξορμήσεις στο μικρό νησί του Ιονίου.

Έτοιμος να επιστρέψει στα καθήκοντά του με τις «μπαταρίες» του γεμάτες φέρεται ότι είναι ο πρωθυπουργός, έπειτα από τη μίνι ανάπαυλα στην Ερείκουσα, ένα μικρό νησί βόρεια της Κέρκυρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο νησί των Φαιάκων μαζί με τη σύντροφό του και αμέσως επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοο σκάφος με προορισμό το απομακρυσμένο διαπόντιο νησάκι, το οποίο ο πρωθυπουργός είχε επιλέξει και πέρυσι για τις διακοπές του.


Φαίνεται ότι έπειτα από την πίεση των τελευταίων μηνών ο κ. Τσίπρας ήθελε να περάσει έστω και λίγες ημέρες ηρεμίας μαζί με τη Μπετυ Μπαζιανα για αυτό και το ζευγάρι επέλεξε να ταξιδέψει στο νησί χωρίς τα παιδιά.

Όσον αφορά στο γιατί ο πρωθυπουργός αποφάσισε να απολαύσει και φέτος τις διακοπές του στην Ερεικούσα, εκτός από το γεγονός ότι θέλησε να συναντήσει έναν καλό του φίλο και συμφοιτητή του στο Πολυτεχνείο, η τοποθεσία του νησιού προσφέρει στον Αλέξη Τσίπρα τη δυνατότητα να χαλαρώσει και να σκεφτεί τα επόμενα βήματά του, χωρίς καμία ενόχληση, αφού η πρόσβαση στο νησί δεν είναι εύκολη καθώς δεν υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ερεικούσα ο πρωθυπουργός απόλαυσε τον ήλιο και
τη θάλασσα και όπως ο ίδιος φέρεται να είπε σε κατοίκους της περιοχής, είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Αθήνα έχοντας γεμίσει τις «μπαταρίες» του, γνωρίζοντας πως τον περιμένει ένας δύσκολος Αύγουστος.





Ωστόσο, τις τελευταίες δύο ημέρες ο πρωθυπουργός φέρεται να ταλαιπωρείται από μια ίωση και για αυτό δεν έχει βγει για εξορμήσεις στο μικρό νησί του Ιονίου. Όμως, η κυρία Μπαζιάνα κυκλοφορεί στο νησί και συνομιλεί καθημερινά με τους ντόπιους. Μάλιστα, κάτοικοι του νησιού μίλησαν στο protothema.gr και έκαναν λόγο για έναν ιδιαίτερα ταπεινό άνθρωπο και μια συνηθισμένη γυναίκα.

Μάλιστα, η ίωση που ταλαιπωρεί τον κ. Τσίπρα φαίνεται ότι είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός θα παρατείνει -σύμφωνα με πηγές από την Ερεικούσα- τις διακοπές του στο νησί, παρά το γεγονός ότι πληροφορίες ήθελαν τον πρωθυπουργό να επιστρέφει στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας ή το πρωί της Τρίτης.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας και η σύντροφός του διαμένουν σε σπίτι από το φιλικό τους περιβάλλον χωρίς, μάλιστα, ο πρωθυπουργός να συνοδεύεται από την προσωπική του φρουρά.



Ίσως το ζευγάρι φιλοξενείται, όπως και πέρυσι, από τον φίλο του πρωθυπουργού, Ανδρέα Γουλή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας το Βήμα ο κ. Γούλης είναι πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα και αντιδήμαρχος Κέρκυρας, υπεύθυνος για το νησί. Είχε εκλεγεί με τη Νέα Ριζοσπαστική Κίνηση (που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ) και με κεντρικό προεκλογικό σύνθημα «Αυτή την Ανοιξη ονειρευόμαστε μαζί». Είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κέρκυρας, Ενεργειακός Επιθεωρητής και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ωστόσο, στην επαγγελματική του ιστοσελίδα του κ. Γουλή (μαζί με την επίσης πολιτικό μηχανικό Τάνια Γουλή) αναφέρεται μία βίλα τεσσάρων ορόφων με εσωτερική πισίνα στην Πεντέλη Αττικής, συγκρότημα παραθεριστικών κατοικιών στην Ερείκουσα, ανακαίνιση διαμερίσματος στην Κέρκυρα κ.α.

















Πηγή: protothema.gr