Συνέβη ξανά: Σέρφερ έπαιξε μποξ με καρχαρία! (pics+vids)

Gazzetta team
Συνέβη ξανά: Σέρφερ έπαιξε μποξ με καρχαρία! (pics+vids)
Ο 52χρονος σέρφερ, Graig Ison, είναι πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας.
Ο Craig Ison, ένας 52χρονος σέρφερ, βρέθηκε αντιμέτωπος με καρχαρία, όταν έκανε το αγαπημένο του σπορ, στις ακτές της Νέας Νότιας Ουαλίας, με φίλο του την περασμένη Παρασκευή. Μόλις ο 52χρονος άνδρας αντιλήφθηκε τον καρχαρία φώναξε στον φίλο του να βγουν στην ακτή και προσπάθησε να απωθήσει με γροθιές το τεράστιο ψάρι.



Πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας, ο Craig Ison, κατάφερε να απομακρύνει τον καρχαρία, ο οποίος όμως τον τραυμάτισε σοβαρά στο αριστερό πόδι και στο αριστερό χέρι. Όταν ο άνδρας βγήκε στην ακτή ένας λουόμενος τοποθέτησε αιμοστατική ταινία στο πόδι του και ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Η κατάσταση του Ison κρίνεται σοβαρή, αλλά σταθερή.



Ένα παρόμοιο σχεδόν περιστατικό συνέβη πριν μερικές μέρες στην Νότιο Αφρική, όταν ένας καρχαρίας επιτέθηκε στον Αυστραλό παγκόσμιο πρωταθλητή του σέρφινγκ, Mick Fanning, κατά την διάρκεια αγώνων, των οποίων η μετάδοση ήταν live από την τηλεόραση. Ο Fanning, τότε είχε αντιδράσει όπως ο Ison και με γροθιές κατόρθωσε να απομακρύνει τον καρχαρία που του επιτέθηκε.

Η αστυνομία ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση για την επίθεση που δέχθηκε ο Craig Ison: «Ο 52χρονος κατευθυνόταν προς την ακτή, όταν δέχθηκε επίθεση από καρχαρία, που τον δάγκωσε στο αριστερό πόδι. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να χτυπηθεί και η ιστιοσανίδα του άνδρα. Ο άνδρας έδωσε γροθιά στον καρχαρία για να τον φοβίσει, ο καρχαρίας τότε, δάγκωσε και το αριστερό του χέρι».



Την Κυριακή έκλεισαν τέσσερις παραλίες στην ίδια περιοχή, επειδή παρατηρήθηκαν καρχαρίες στην θάλασσα.Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι επιθέσεις των καρχαριών αυξάνονται, καθώς τα θαλάσσια σπορ γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, αλλά οι θάνατοι από επιθέσεις καρχαρία είναι σπάνιοι.

Πηγή: protothema.gr