Ζημιά έως 185 δισ. ευρώ θα είχε η ΕΚΤ από ένα Grexit

Gazzetta team
Ζημιά έως 185 δισ. ευρώ θα είχε η ΕΚΤ από ένα Grexit
Σε έκθεση για τη δυνατότητα της ΕΚΤ να διαχειριστεί τα ακραία σενάρια για την Ελλάδα οαναλυτής William Buitter μαζί με την ομάδα ανάλυσης της Citi καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι από την πλευρά της Φρανκφούρτης θα ήταν διαχειρίσιμη η «τρύπα» που θα της δημιουργούσε ένα τέτοιο σενάριο.

Από 56 δισ. ευρώ ως 185 δισ. ευρώ θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στην ΕΚΤ μία χρεοκοπία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ή ακόμα και μία έξοδος της Ελλάδας απ' το ευρώ, εκτιμά ο αναλυτής της Citi, William Buitter.



Σε έκθεσή του για τη δυνατότητα της ΕΚΤ να διαχειριστεί τα ακραία σενάρια για την Ελλάδα ο ίδιος μαζί με την ομάδα ανάλυσης της Citi καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι από την πλευρά της Φρανκφούρτης θα ήταν διαχειρίσιμη η «τρύπα» που θα της δημιουργούσε ένα τέτοιο σενάριο καθώς υπολογίζουν ότι σήμερα η ΕΚΤ μπορεί να «απορροφήσει» ζημιές έως 560 δισ. ευρώ.



Η έκθεση έχει τίτλο «Τι έχει να χάσει η ΕΚΤ στην Ελλάδα» και συνυπολογίζει κάθε στοιχείο που συνδέει το Ευρωσύστημα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Πηγή: protothema.gr