Ο κόσμος από τα μάτια των πλουσίων του 1% (pics)

Gazzetta team
Ο κόσμος από τα μάτια των πλουσίων του 1% (pics)
Ο Μάιλς Λιτλ είναι φωτογράφος στο Time. Κατάγεται από την Ιρλανδία και μεγάλωσε στο Τσάρλεστον των ΗΠΑ. Ζει στη Νέα Υόρκη όπου αναπόφευκτα ήρθε σε επαφή με το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα σε φτωχούς και πλούσιους.

Πέρασε δύο χρόνια από τη ζωή του να ψάχνει φωτογραφίες δικές του, από τα αρχεία του, ή και από άλλα πρακτορεία. Ξεψάχνισε 2.000 από αυτές, αναζητώντας τον καθρέφτη της χλιδής, όπως δηλώνει και κατέληξε σε 300 φωτογραφίες που τον αναπαριστούν: από την ανίχνευση αυτή προέκυψε μια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «One Percent: Privilege in a Time of Global Inequality.» -1%: Το διαχρονικό πλεονέκτημα της παγκόσμιας ανισότητας.

«Είναι αλήθεια ότι το1% των ανθρώπων κατέχουν τον μισό παγκόσμιο πλούτο» έγραψε ο φωτογράφος στην ιστοσελίδα του, παρουσιάζοντας τη δουλειά του. Στην έκθεση ο Λιτλ παρουσιάζει την άποψη αυτού του 1% αλλά ορισμένες φωτογραφίες είναι πιο αμφιλεγόμενες και παρουσιάζουν το διάστημα ανάμεσα στους δύο κόσμους, όπως η φωτογραφία με τον ανάπηρο άνδρα που καθαρίζει τα αστέρια του Χόλιγουντ στον διάσημο δρόμο Walk of Fame.

Ο Λιτλ ελπίζει να μπορέσει να κάνει και βιβλίο με τις φωτογραφίες που έχει επιλέξει. Η έκθεσή του θα κάνει τον γύρο του κόσμου και ξεκινάει αυτό το φθινόπωρο από την Κίνα, στο Pingyao International Photography Festival.

1. Ενας άντρας επιπλέει στην πισίνα του 57ου ορόφου στο Marina Bay Sands Hotel,ενώ πίσω του βρίσκεται η περιοχή με το χρηματιστήριο και την οικονομική αγορά της Σιγκαπούρης.

Ανάπηρος καθαρίζει αστέρι στο Hollywood Walk of Fame, 2005.

Συνοικία“Roma Hills”, περιοχή Henderson, Nevada, ΗΠΑ, 2012

Η Σανγκάη που γκρεμίζεται, 2002.

Paradise Now, 2008.

Η Βαρβάρα στο δικό της Home Cinema, Mόσχα, 2010.

Μια 25χρονη Βρετανή κάνει ρινοπλαστική για να μικρύνει τη μύτη της, Λονδίνο, 2011.

Υπηρέτριες ετοιμάζουν το δωμάτιο για έναν επισκέπτη, Κένυα 2011.

Το αεροδρόμιο της LaGuardia ζωγραφίζει τον ουρανό πάνω από τα σπίτια του Μπρούκλιν, 2006.

Κάπου στην 34th Street, ένας κήπος στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Μερικές ακόμη εικόνες από την έκθεση του Λιτλ:

Πηγή: iefimerida.gr