Bild: Η ριζοσπαστική Αριστερά εξακολουθεί να έχει σχέδιο για Grexit

Gazzetta team
Bild: Η ριζοσπαστική Αριστερά εξακολουθεί να έχει σχέδιο για Grexit
Επικαλείται στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπό το καθεστώς της ανωνυμίας - Αναφέρει ότι είχαν γίνει συζητήσεις με Ρώσους αξιωματούχους ήδη από το Μάιο του 2014.

«Η Ριζοσπαστική Αριστερά εξακολουθεί να έχει το σχέδιο για Grexit» γράφει η γερμανική εφημερίδα "Bild", επικαλούμενη την πηγή της: έναν Έλληνα πολιτικό που συμμετέχει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

"Εξακολουθεί να έχει ένα σχέδιο Grexit η Ριζοσπαστική Αριστερά της ελληνικής κυβέρνησης;" διερωτάται η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας και δίνει αμέσως την απάντηση: "Ναι", επικαλούμενη δικές της πληροφορίες.

Η ίδια εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Έλληνας πολιτικός είναι ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν μεταβεί στα μέσα Μαΐου του 2014 στη Μόσχα, για να συζητήσουν με τους Ρώσους αξιωματούχους την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

H πηγή, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, επισημαίνει: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε για τα χρήματα για μία μεταβατική περίοδο κατά τη μετατροπή του νομίσματος, ωστόσο, αυτή την στιγμή το έχουμε το σχέδιο και το κρατάμε».

Για την εφημερίδα "Bild", ο ρόλος της Μόσχας ήταν τότε καταλυτικός, αφού οι Ρώσοι ήταν αυτοί που έδιναν οδηγίες στα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν μεταβεί στη ρωσική πρωτεύουσα για ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και μάλιστα αρκετούς μήνες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου και τη νίκη του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: protothema.gr