ΝΔ: Τσίπρας – Καμμένος να δώσουν άμεσα εξηγήσεις

Gazzetta team
ΝΔ: Τσίπρας – Καμμένος να δώσουν άμεσα εξηγήσεις
«Τίποτε δεν είναι το ίδιο μετά τις αποκαλύψεις», λένε από τη Συγγρού και αφήνουν ανοιχτό να μην υπερψηφίσουν άλλο κυβερνητικό νομοσχέδιο -«Επιβεβαιώνονται οι υποψίες ότι είχαν από την αρχή σχέδιο να μας πάνε στη δραχμή», λένε γαλάζια στελέχη -Ετοιμάζουν ερώτηση στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» και ενεργοποίηση της Εξεταστικής για τα Μνημόνια και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Με όλα τα πρόσφορα μέσα εμφανίζεται αποφασισμένη να αντιδράσει η Νέα Δημοκρατία στο “κρυφό σχέδιο για προετοιμασία εξόδου της χώρας από το ευρώ” που απεργάζονταν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, επιμένοντας να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός τον εντολέα αυτών των σχεδιασμών, που, όπως αφήνουν να εννοηθεί, ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον οποίο καλούν να δώσει άμεσα εξηγήσεις στο Κοινοβούλιο.

"Τίποτε δεν είναι ίδιο σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή", τόνιζαν υψηλόβαθμες πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης το βράδυ της Δευτέρας, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Και άφηναν ανοιχτό ακόμη και την επανεξέταση της στάσης τη Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες ψηφοφορίες στη Βουλή.

Κι αυτό καθώς, υποστηρίζουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, “επιβεβαιώνουν όλους όσοι επέμεναν ότι τα στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου είχαν εξαρχής σχέδιο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα και το οποίο φαίνεται ότι ναυάγησε επειδή αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες οι πηγές χρηματοδότησης των βλακωδών σχεδιασμών τους”.

Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ έκαναν λόγο για “ξεκάθαρη υποκλοπή των ΑΦΜ των πολιτών και εξέφραζαν την απορία τους γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμη η
Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σε κάθε περίπτωση, τόνιζαν, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει να περάσει έτσι το συγκεκριμένο μείζον ζήτημα και ήδη στη Συγγρού έχει σχηματιστεί νομική ομάδα, η οποία θα εξετάσει τα στοιχεία των δικογραφιών που θα διαβαστούν στη Βουλή έτσι ώστε να γίνουν τα επόμενα βήματα.

Στο επιτελείο της ΝΔ θεωρούν ότι “όλα ήταν σε γνώση του κ. Τσίπρα”, ο οποίος επέλεξε τον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμένου, ο οποίος συχνά κατέφευγε σε διφορούμενες δηλώσεις. Εστιάζοντας στην πρώτιστη ευθύνη που θεωρούν ότι βαραίνει τον πρωθυπουργό επισημαίνουν ότι “δεν μπορεί να τηρεί σιγή ιχθύος και θα πρέπει όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά, όπως και πειστικές απαντήσεις για τους πραγματικούς λόγους που αποφάσισε να διώξει τον κ. Βαρουφάκη.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΝΔ, γίνεται λόγος για “σκοτεινές και παρακρατικές μεθόδους, επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και το εθνικό συμφέρον” τις οποίες “ουδείς πλέον μπορεί να παρακολουθεί αμέριμνος”. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος “να απομακρύνουν άμεσα τα “σταγονίδια της δραχμής” και να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.

Για την διαλεύκανση της “σκοτεινής”, όπως χαρακτηρίζεται, υπόθεσης” η αξιωματική αντιπόλιετυση ανακοίνωσε σε πρώτη φάση τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:

*Επίκαιρη ερώτηση στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» και δοθούν εξηγήσεις από τον κ. Τσίπρα για όσα αποκαλύπτονται.

*Αίτημα για κατά προτεραιότητα εξέταση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, στην πρώτη συνεδρίαση της υφιστάμενης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

*Αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής για να γίνει ειδική έρευνα στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Πηγή: protothema.gr