Capital controls και ΕΟΠΥΥ στραγγαλίζουν τη ρευστότητα των φαρμακοποιών

Gazzetta team
Capital controls και ΕΟΠΥΥ στραγγαλίζουν τη ρευστότητα των φαρμακοποιών
Συνθήκες οικονομικής ασφυξίας βιώνουν οι φαρμακοποιοί. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των διευρυμένων φαρμακείων το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της εξόφλησης του ΕΟΠΥΥ στραγγαλίζουν τα ελληνικά φαρμακεία.

«Εκτός από τις δύσκολες αντικειμενικές συνθήκες που ζουν όλοι οι Έλληνες το πρόβλημα για τα φαρμακεία έρχεται να διογκωθεί κι από την υπερβολική και παρατεταμένη καθυστέρηση εξόφλησης των συνταγών ΕΟΠΥΥ. Και το μεγαλύτερο βάρος φέρουν οι επιταγές. Παρόλο που προσπαθούμε όλοι να βρούμε λύσεις, το πρόβλημα έχει γίνει τεράστιο» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδας (ΦΑΝΙΕ) και ζητεί από τους αρμόδιους να δώσουν λύση.

Το Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος (ΦΑΝΙΕ) προτείνει οι επιταγές του τριμήνου Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου να μην σφραγίζονται ή σε περίπτωση σφράγισης να υπάρχουν οι εναλλακτικές είτε να γίνεται ανάκλησή τους κι αντικατάστασή τους με άλλη διαστήματος μέχρι 90 ημερών είτε να μην εγγράφονται στο σύστημα Τειρεσίας για 90 ημέρες από τις 30 ημέρες που ισχύει σήμερα. Σύμφωνα με το ΦΑΝΙΕ, η ελάχιστη δυνατή βοήθεια που μπορεί να δοθεί με αυτές τις λύσεις προς τους Έλληνες φαρμακοποιούς αλλά και όλους τους Έλληνες Μικρομεσαίους Επιχειρηματίες.

Πηγή: protothema.gr